„Android“ telefonų savininkai gali ruoštis naujovėms: „Google“ išleido pirmąją „Android 15“ operacinės sistemos versiją kūrėjams, aiškėja, kada galėsime išbandyti visi

Arnas Balčiūnas

2024-02-22, 07:16

0 komentarų

Populiariausios operacinės sistemos „Android“ kūrėjai pranešė, kad trečiąjį šių metų ketvirtį pasirodys atnaujinta programinės įrangos versija. „Google“ atstovai skaičiuoja, kad atnaujinimas pasieks net 70 proc. išmaniųjų įrenginių naudotojų visame pasaulyje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Android“ telefonų savininkai gali ruoštis naujovėms: „Google“ išleido pirmąją „Android 15“ operacinės sistemos versiją kūrėjams, aiškėja, kada galėsime išbandyti visi

JAV technologijų bendrovė kasmet pristato naują „Android“ operacinės sistemos versiją, o šių metų pabaigoje daugelis galės išbandyti „Android 15“ platformą. Ir nors iki oficialaus išleidimo dar daug laiko, tačiau neseniai buvo išleista pirmoji programėlių kūrėjams skirta versija.

Vasario 16 dieną „Google“ išleido pirmąją „Android 15“ programuotojų peržiūros versiją (DP), t. y. viena diena vėliau, nei buvo galvojama. Kovo mėn. pasirodys dar viena DP versija, balandžio mėn. – pirmoji beta versija, gegužės mėn. – antroji beta versija, o birželio mėn. prasidės „platformos stabilumo“ etapas prieš galutinį išleidimą, kuris bus… po liepos mėn. – tai viskas, ką „Google“ atskleidžia dabar.

Bendrovė sako, kad nuo birželio mėnesio iki oficialaus išleidimo praeis „keli mėnesiai“.

Kaip visada ankstyvojoje DP versijoje, nėra daug naujovių, o išryškinti dalykai daugiausia skirti kūrėjams. „Android 15“ bus palaikomas dalinis ekrano bendrinimas, o tai reiškia, kad galėsite bendrinti arba įrašyti tik programos langą, o ne visą ekraną.

Taip pat yra papildomų našumo struktūros patobulinimų ir naujų išplėtimų, leidžiančių geriau valdyti kameros aparatinę įrangą ir algoritmus palaikomuose įrenginiuose, taip pat naujų duomenų tipų palaikymas programoje „Health Connect“. Failus „Android 15“ galima apsaugoti pasirinktiniais kriptografiniais parašais, taip užtikrinant, kad jie nebuvo pažeisti ar sugadinti, ir apsaugant nuo kenkėjiškų programų ar neleistinų failų pakeitimų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas