„Android“ telefonų savininkams – puikios naujienos: pasirodė nauja funkcija, kuri leis sutaupyti net iki 60 proc. vietos jūsų telefone

Arnas Balčiūnas

2023-04-12, 07:45

2 komentarai (-ų)

Išmaniųjų telefonų vidinė talpa – dažna problema su kuria susiduria daugelis, ypatingai jeigu įrenginys nėra pats naujausias. Tačiau „Android“ išmaniųjų telefonų savininkai netrukus turės mažiau rūpesčių dėl naujoms programėlėms įrašyti trūkstamos vietos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Android“ telefonų savininkams – puikios naujienos: pasirodė nauja funkcija, kuri leis sutaupyti net iki 60 proc. vietos jūsų telefone

„Android“ išmaniuosius telefonus pasiekia nauja galimybė, kuri leis sutaupyti nemažai vietos jame. „Google“ jau siūlo funkciją, kuri automatiškai paslepia ilgą laiką nenaudojamas programėles, o tokia naujovė leis sutaupyti iki 60 proc. vietos, kurią sunaudoja aplikacijos.

Verta paminėti ir tai, jog tokia naujovė nepašalins visų su programėle susijusių duomenų, o vartotojui nereikės jos papildomai išinstaliuoti iš savo išmaniojo telefono. Tiesa, „Google“ atskleidė, kad naujoji galimybė veiks tik su aplikacijomis, kurios „Google Play“ parduotuvėje pateikiamos kaip „App Bundle“.

Naudotojai bus raginami pasirinkti automatinį archyvavimą, kai bandys atsisiųsti programą iš „Play“ parduotuvės. Kai naudotojas sutiks su sąlygomis, jo įrenginys galės archyvuoti nenaudojamas aplikacijas, kad atlaisvintų vidinės atmintinės užimtumą. Tai, žinoma, padės sutaupyti nemažai vietos. Niekam ne paslaptis, jog vartotojai dažniausiai nėra linkę pašalinti programėlių, nors jų nenaudoja jau ilgą laiką.

Verta pažymėti ir tai, jog suarchyvuotos programėlės vis tiek bus rodomos tarp visų aplikacijų, o taip pat ir pagrindiniame ekrane su pilka debesies piktogramos perdanga. Norintys ir vėl naudotis anksčiau suarchyvuota aplikacija – tereikės spustelėti ant jos piktogramos.

Atlikus pastarąjį veiksmą, programėlė vėl bus įdiegta į jūsų išmanųjį telefoną, o visi jūsų duomenys, kurie buvo sukaupti iš anksčiau – ir toliau bus matomi aplikacijoje. „Google“ skelbia, jog įrenginių savininkai turės ir papildomas nustatymų opcijas archyvuojamoms programėlėms.

2 komentarų

Verta paminėti ir tai

Kad nebuvo verta paminėti to verta paminėti, nes nėra verta naudoti verta paminėti, kuomet tikrai jokio verta paminėti nėra

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas