„Android“ telefonuose įvyks svarbūs pokyčiai: 150 mln. vartotojų netrukus pajus svarbius saugumo pasikeitimus

Leonardas Sindaravičius

2021-10-12, 12:05 (atnaujinta 2021-10-12, 14:19)

9 komentarai (-ų)
„Android“ telefonuose įvyks svarbūs pokyčiai: 150 mln. vartotojų netrukus pajus svarbius saugumo pasikeitimus

Ko gero populiariausių interneto paslaugų tiekėja „Google“ iki šių metų pabaigos žada 150 mln. vartotojų automatiškai įgalinti dviejų žingsnių autentifikaciją (2SV). Kompanijos teigimu, tai vienas patikimiausių būdų siekiant sumažinti nelegalius prisijungimus prie svetimų paskyrų bei tinklų. Naudoti 2SV metodą bus priversti ir 2 mln. „YouTube“ turinio kūrėjų, tuo tarpu „Google“ aplikacijų meniu išmaniuosiuose telefonuose papildys sekcija, kurioje vartotojai galės pasiekti visus išsaugotus slaptažodžius.

Pats dviejų žingsnių autentifikacijos procesas nėra toks sudėtingas, kaip gali skambėti - tai tereiškia, jog vartotojas suvedęs slaptažodį turi patvirtinti savo tapatybę dar kartą. Tam paprastai naudojamos SMS žinutės, skambučiai, el. laiškai bei saugumo raktai. „Google“ skelbia bendradarbiaujanti su įvairiomis kompanijomis, kad iki metų pabaigos galėtų skirti per 10 tūkstančių saugos raktų savo aukščiausios rizikos klientams. Taip pat technologijų milžinė teigia nesustosianti ties 2SV - ji ieškos kitų metodų saugiai autentifikacijai ir slaptažodžių poreikio mažinimui.

Dvigubos autentifikacijos reikalavimas nėra vienintelė naujiena, nuo kurios „Google“ pradėjo šią savaitę - ji taip pat skelbia blokuosianti reklamas, prieštaraujančias moksliniams faktams apie klimato pokyčius. Šis draudimas apims pačią „Google“, „YouTube“, bei visus interneto puslapius, savo reklamai naudojančius „Google Ads“. Kompanijos teigimu, draudimas apima visas konspiracijos teorijas, mėginančias paneigti žmonijos įtaką globaliniam atšilimui. Taip pat bus draudžiamos reklamos, kuriose skelbiama, jog klimato pokyčiai yra apgaulė.

„Google“ veiksmų trūkumas šia tema ilgą laiką buvo kritikuojamas - ne pelno siekianti organizacija „Avaaz“ 2020-aisiais atliko tyrimą „YouTube“ platformoje. Tyrėjai išsiaiškino, jog per metus daugiau nei 21mln. žmonių peržiūri vaizdo įrašus skleidžiančius neteisingą informaciją apie klimato pokyčius. Tai įrodo, jog „Google“ valdomuose puslapiuose žmonės gali būti klaidinami. Dėl to kompanija netgi gavo papeikimą iš JAV kongreso, tačiau šis reklamos draudimas yra pirmas rimtas veiksmas link neteisingos informacijos panaikinimo.

Naujos reklamos taisyklės įsigalios nuo šių metų lapkričio mėnesio, o iki tol „Google“ skelbia derinanti jų formulavimą su Jungtinių Tautų tarpvyriausybine klimato kaitos komisija.

9 komentarų

Qe

Kas per lavonas minusus deda? Daug kartu spaudineja. Tu jei matai tu savo laika leidi veltui klounas 😆😆

Fu

Sveikas atvykes į skaitmeninį konclagerį, lavone tu dolbanas.

Qe

Tu klausyk muzike kur matai konclageri cia normalus postai, nebent tu sovietinio mastymo tada suprantama konclaegeri tu nemielas 😀

Vidas

Užknisot su tais naujinimais 😡😡😡

Qe

Kas tau su jais negerai, be atnaujinimų tel pradetu blogai veikt, ar nauju funkcijų negausi ir busi atsilikes kazkiek

Wissen

Čia yra tiesiog saugumas o ne šiaip kažkoks atnaujinimas tiesiog pastiprins apsauga manau kad authenticator gerai

Qe

As ta supratau apie ka cia. Bet zmogui matosi visi atnaujinimai nepatinka kurie duodami.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas