„Apple“ keičia „iPhone“ gamybos procedūras: pokyčiai palies telefonų kameras

Lukas Snarskis

2021-08-15, 14:00 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

0 komentarų
„Apple“ keičia „iPhone“ gamybos procedūras: pokyčiai palies telefonų kameras

JAV milžinė „Apple“ intensyviai ruošiasi naujųjų išmaniųjų telefonų pristatymui. Kaip žinia, kiekvieną rudenį bendrovės atstovai pademonstruoja naujus „iPhone“ produktus, tačiau kalbos apie šias naujienas netyla jau kuris laikas. Naujausia informacija rodo, kad „Apple“ šiemet naudos kiek kitokią gamybos strategiją.

Remiantis „The Elec“ ataskaita, numatoma, kad JAV gamintoja „Apple“ pakeis fotoaparato modulio gamybos procesą. Ataskaitoje nurodoma, kad „Apple“ įprastai iš savo tiekėjų įsigydavo jau iš anksto pagamintus bei surinktus fotoaparatų modulius, kurie vėliau buvo montuojami į išmaniuosius telefonus. Verta pastebėti, kad būtent iki praėjusių metų „Apple“ iš savo tiekėjų „LG InnoTek“, „Sharp“ ir „O’Film“ įsigijo dvigubų ir trigubų kamerų modulių, kurie iš anksto jau buvo surinkti.

„Elec“ taip pat praneša, kad Korėjos tiekėjas „Hyvision System“ Taivano gamintoją „Focxonn“ aprūpins kamerų modulių patikrinimo įranga. Tokia įranga naudojama įvairių kamerų jutiklių ašių išlyginimui patikrinti. Tai rodo, kad naujieji „Apple“ įrenginiai nebebus gaminami pasitelkiant iš anksto pagamintais kamerų moduliais. Vietoj to, gamintojas įsigys atskirus fotoaparato modulių komponentus ir visą tai sumontuos patys. Šie sprendimai numatyti dėl kaštų mažinimo politikos, kurią bando įdiegti JAV milžinė.

Pranešama, kad „Apple“ iš tiekėjų užsakė pakankamai komponentų, kad galėtų pagaminti apie 90 milijonų „iPhone 13“ įrenginių. „Elec“ pažymi, kad tai yra 20 proc. daugiau vienetų nei buvo užsakyta „iPhone 12“.

Pokyčius taip pat galėjo lemti tiekimo grandinės trūkumas ir vėlavimas, kuriuos „Apple“ patvirtino paskutiniame ketvirčio uždarbio pranešime, kuris bus susijęs su kitomis „Apple“ ketvirčio pajamomis, įskaitant naujus „iPhone“, „Apple Watch“ ir būsimus „AirPod“ produktus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas