„Apple“ pripažino artėjančius pokyčius: jau netrukus „iPhone“ telefonuose įvyks didžiuliai pokyčiai

MiTech.lt

2022-11-02, 11:45 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

1 komentaras

ES įstatymas, pagal kurį iki 2024 m. visa maža įkraunama elektronika turi būti aprūpinta USB-C standartu, praktiškai įtvirtintas akmenyje, todėl dėmesys sutelktas į bendrovę, kuriai tai turės didžiausią poveikį: „Apple“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Apple“ pripažino artėjančius pokyčius: jau netrukus „iPhone“ telefonuose įvyks didžiuliai pokyčiai

Šią temą „The Wall Street Journal“ žurnalistė Joanna Stern iškėlė per pokalbį su „Apple“ rinkodaros vadovu Gregu Joswiaku. Paklaustas, ar „Apple“ pakeis „Lightning“ jungtį „iPhone“ telefonuose, Joswiak atsakė: „Akivaizdu, kad turėsime laikytis įstatymų; neturime kito pasirinkimo“.

Joswiak taip pat buvo paklaustas, kada vartotojai gali tikėtis šio pakeitimo. „Europos vartotojams laiką diktuoja europiečiai“, – sakė jis. Įstatyme nustatyta, kad visi regione parduodami elektroniniai prietaisai iki 2024 m. turi turėti USB-C įkrovimo jungtis.

Nenuostabu, kad G.Joswiaku neatrodė labai patenkintas dėl to, kad „Apple“ buvo priversta paklusti. Jis pažymėjo, kad Europos valdžios institucijos kadaise norėjo, kad „Apple“ naudotų Micro-USB, jei taip būtų nutikę nei „Lightning“, nei USB-C, nebūtų išrasti. Be to, „Apple“ atstovas teigė, kad perėjimas nuo „Lightning“ prie USB-C lemtų elektroninių atliekų padidėjimą, o tai yra priešingai, nei teigia Europos Sąjunga.

Įdomu tai, kad G.Joswiakas atsisakė pasakyti, ar „iPhone“ su USB-C bus parduodami už ES ribų. Jis taip pat pasiūlė standartizacijos klausimą spręsti naudojant įkroviklius, kuriose naudojami nuimami kabeliai.

„Apple“ daugelį savo įrenginių, įskaitant „iPad“ ir „MacBook“, jau perkėlė iš „Lightning“ į USB-C, o pranešimai apie tai, kad kitais metais ji išleis „iPhone“, kuriame bus naudojamas USB-C įkrovimo standartas, pasirodė dar iki ES teisės akto priėmimo.

1 komentarų

Dzoshua

Kada ateis protas, ir baigsis prekyboje kartu su bet kokiu prietaisu pardavinėti "knygas" N kalbomis?
Juk kiekviena parduotuvė gali per keliasdešimt sekundžių atspausdinti manual-a tik ta reikalinga kalba.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas