„Apple“ siekia išvengti dar vienos baudos: Europos Komisija netrukus turėtų patvirtinti bendrovės pasiūlytus pakeitimus, sužinokite, kas keisis

Lukas Snarskis

2024-04-21, 10:55

0 komentarų

„Apple“ yra priversta laikytis Europos Sąjungoje galiojančio Skaitmeninių rinkų akto, o neseniai buvo paskelbta apie didžiulius pokyčius, kurie palietė „iOS“ operacinę sistemą ir „App Store“ parduotuvę. JAV bendrovė dar praėjusį mėnesį pagaliau išleido ir oficialų atnaujinimą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Apple“ siekia išvengti dar vienos baudos: Europos Komisija netrukus turėtų patvirtinti bendrovės pasiūlytus pakeitimus, sužinokite, kas keisis

Kovo mėnesį išleista „iOS 17.4“, kurioje „iPhone“ savininkams Europoje buvo padaryta svarbių pakeitimų, įskaitant galimybę naudotis trečiųjų šalių programėlių parduotuvėmis ir mokėti už aplikacijas bei paslaugas ne tik per „ App Store“ mokėjimų sistemą.

Tokius pakeitimus nulėmė Europos skaitmeninių rinkų įstatymas, kuris privertė „Apple“ atlikti šiuos pakeitimus, kitaip jie niekada nebūtų buvę įgyvendinti. Dar vienas pakeitimas bus įgyvendintas jau netrukus. Iki šiol buvo galimybė mokėti už pirkinius naudojant tik „iPhone“ NFC funkciją, kurią iki šiol naudoti galima tik su „Apple Pay“. ES šiuos pakeitimus turėtų patvirtinti jau kitą mėnesį.

Pasak „Reuters“ kalbintų „su šiuo klausimu susipažinusių žmonių“, būtent tada Europos Komisija (EK) turėtų pritarti „Apple“ pasiūlymui atverti NFC funkciją „Tap-to-pay“, kad būtų galima atlikti bekontakčius mokėjimus trečiųjų šalių mobiliosiomis piniginėmis. Šis „Apple“ pasiūlymas buvo pateiktas dar sausio mėnesį, paskatintas ketverius metus trukusio tyrimo.

Jei EK patvirtins šį planą, „Apple“ išvengs pažeidimo ir sumažins riziką dėl galimos didelės baudos, kuri gali siekti iki 10 proc. pasaulinės metinės bendrovės apyvartos. Priminsime, jog dar praėjusį mėnesį „Apple“ buvo skirta 1,84 mlrd. eurų bauda už tai, kad „App Store“ apribojimais trukdė „Spotify“, apribodami galimybę konkuruoti, ir tai buvo pirmoji ES antimonopolinė bauda.

Akivaizdu, kad „Apple“ nori išvengti dar didesnių baudų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas