„Apple“ sudavė itin skaudų smūgį Rusijai: telefonų savininkams kils didelių problemų patekti į rusų pamėgtą socialinį tinklą

Tomas Eidukevičius

2022-09-28, 14:55 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

0 komentarų

Rusijos pradėta karinė invazija Ukrainoje vis dar tęsiasi. Vasario pabaigoje prasidėjęs karas, panašu, kad artimiausiu metu nesibaigs. Tačiau tuo pačiu nesibaigs ir Vakarų kompanijų taikomos sankcijos, o šiandien dar vieną smūgį sudavė JAV technologijų milžinė „Apple“.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Apple“ sudavė itin skaudų smūgį Rusijai: telefonų savininkams kils didelių problemų patekti į rusų pamėgtą socialinį tinklą

Prieš keletą mėnesių iš Rusijos rinkos pasitraukusi bendrovė neturi jokių planų ten sugrįžti. Negana to, sudavė dar vieną smūgį. Šįsyk, iš „Apple“ įrenginiuose esančios „App Store“ buvo pašalintas didžiausias šios šalies socialinis tinklas „VKontakte“. Pastarąjį būtų galima palyginti su „Facebook“.

Ir lyg to būtų maža, „Apple“ iš savo programėlių parduotuvės pašalino ir keletą kitų aplikacijų, kurios yra sukurtos tų pačių kūrėjų – tai „Mail.ru“, „VK Music“ ir „Youla“. Vartotojai, kurie visas šias programėles buvo atsisiuntę anksčiau – ir toliau galės jomis naudotis be jokių apribojimų. Tiesa, galimi mokėjimų ir pranešimų gavimo sutrikimai.

Nors programėlių jau neberasime „App Store“ parduotuvėje, tačiau „Apple“ atstovai iki šiol nėra pateikę jokio oficialaus pareiškimo, o taip pat nepateiktos ir pašalinimo priežastys. Tikėtina, kad minėtosios aplikacijos pažeidė kompanijos privatumo ir/ar naudojimosi taisykles, tačiau tokia informacija nėra patvirtinta.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas