„Apple“ telefonų pardavimai stringa, tačiau JAV bendrovė fiksuoja istorinius paslaugų pardavimų rezultatus

Lukas Snarskis

2024-05-03, 14:54 (atnaujinta 2024-05-03, 18:33)

0 komentarų

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ išmaniųjų telefonų rinkoje pirmauja jau ne vienerius metus, tačiau ketvirtasis praėjusių metų ketvirtis šiai bendrovei niekuomet nebuvo itin sėkmingas. Ne išimtis ir 2023 metai. JAV technologijų bendrovė „Apple“ pagal paskutinio ketvirčio pardavimus pakilo į pirmąją poziciją.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Apple“ telefonų pardavimai stringa, tačiau JAV bendrovė fiksuoja istorinius paslaugų pardavimų rezultatus

„Apple“ sėkmė ilgai netruko. Pirmojo šių metų ketvirčio metu, „Samsung“ ir vėl aplenkė savo aršiausią konkurentą, o prastėjančius „Apple“ rezultatus atskleidžia ir naujausia finansinė ataskaita. Kompanijos atstovai neseniai paskelbė fiskalinio ketvirčio rezultatus.

Remiantis naujausia informacija, „iPhone“ išmaniųjų telefonų pardavimai šiemet sumažėjo 10 proc., tačiau paslaugų pardavimai pasiekė aukščiausią kada nors pasiektą rezultatą - 14 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Bendros Kupertino kompanijos pajamos siekė 90,75 mlrd. dolerių, t. y. 4 proc. mažiau nei pernai. Grynosios pajamos sudarė 23,63 mlrd. dolerių, taip pat mažesnės, palyginti su praėjusiais metais. Ataskaitoje pažymima, kad pardavimai sumažėjo visoje Azijoje. G

rynieji pardavimai sumažėjo Didžiojoje Kinijoje (KLR, Taivane ir Honkonge), Japonijoje ir likusioje Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono dalyje, o Amerikoje ir Europoje pokytis buvo nereikšmingas ir gali būti suapvalintas iki 0 proc.

Į „Apple“ paslaugų kategoriją įeina prenumeratos paslaugos, garantijos, licencijavimo sandoriai su paieškos sistemomis ir mokėjimai. JAV dolerių rezultatas buvo didesnis, nei tikėjosi analitikai, ir JAV bendrovė pareiškė, kad kitą ketvirtį tikisi dar vieno dviženklio augimo.

„Apple“ valdyba patvirtino papildomą iki 110 mlrd. dolerių vertės paprastųjų akcijų išpirkimo etapą - didžiausią išpirkimo programą bendrovės istorijoje. Bendrovė taip pat paskelbė 25 JAV centų už akciją dividendus grynaisiais pinigais, t. y. 4 proc. daugiau nei ankstesniu laikotarpiu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas