„Apple“ užpatentavo pirštų antspaudų jutiklį ekrane – artėja „Touch ID“ sugrįžimas į „iPhone“ telefonus?

Lukas Snarskis

2019-11-11, 01:00 (atnaujinta 2022-11-30, 12:47)

0 komentarų
„Apple“ užpatentavo pirštų antspaudų jutiklį ekrane – artėja „Touch ID“ sugrįžimas į „iPhone“ telefonus?

2017 metai buvo revoliuciniai metai JAV korporacijai „Apple“, kuri iš savo išmaniųjų telefonų pašalino „Touch ID“ ir vietoj to pasiūlė veido atpažinimo funkciją „Face ID“. Ir nuo pat pirmos dienos netilo kalbos apie pirštų antspaudų jutiklio sugrąžinimą į „iPhone“ telefonus. Geros naujienoms tiems, kurie pasiilgo tokio sensoriaus – „Apple“ galimai planuoja tokią funkciją sugrąžinti į savo įrenginius.

Gegužės mėnesį „Apple“ užpildė patentą, kuriame į išmanųjį laikrodžio ekraną integravo pirštų antspaudų jutiklį. Bent jau kol kas nėra aišku kur išties tokį sprendimą ketina panaudoti gamintojas, tačiau neatmetama galimybė, kad tai bus išmanieji telefonai.

Kai kurių šaltinių teigimu, „Apple“ ekrane įmontuotą pirštų antspaudų skenerį gali panaudoti jau ir kitais metais, kuomet bus pristatyti 2020 metų „iPhone“ išmanieji telefonai. Būtent tada tikimasi, jog šio gamintojo telefonus pasieks ir 5G ryšio technologiją palaikantys modemai. Dauguma ekspertų, kaip susitarę, kalba, kad tai turėtų būti dar viena kompanijos telefonų revoliucija.

Žinoma, kaip visada, išlieka tikimybė, kad šis sprendimas vis dėlto taip ir nebus panaudotas kažkokiame konkrečiame įrenginyje. Žinant „Apple“, būtų kiek naivu tikėtis, jog gerokai patobulinta „Touch ID“ funkcija sugrįžtų į jų kuriamus telefonus ir pakeistų jau kuris laikas sėkmingai naudojamą „Face ID“ technologiją. Kaip bebūtų, atsakymą į šį klausimą greičiausiai sužinosime jau tik kitais metais.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas