„Google“ išleido pirmąją „Android 14“ platformos beta versiją – išbandyti gali visi norintys, tačiau tam yra specialus reikalavimas

Tomas Eidukevičius

2023-04-13, 13:52 (atnaujinta 2023-04-13, 14:05)

1 komentaras

Populiariausios operacinės sistemos „Android“ kūrėjai pranešė, kad trečiąjį šių metų ketvirtį pasirodys atnaujinta programinės įrangos versija. Įmonės atstovai skaičiuoja, kad atnaujinimas pasieks net 70 proc. išmaniųjų įrenginių naudotojų visame pasaulyje.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Google“ išleido pirmąją „Android 14“ platformos beta versiją – išbandyti gali visi norintys, tačiau tam yra specialus reikalavimas

Šiandien, ketvirtadienį, buvo dar vienas žingsnis, link naujosios „Android 14“ operacinės sistemos versijos išleidimo. „Google“ pristatė pirmąją „Android 14“ platformos beta versiją, kuri pasirodė po anksčiau išleistų programėlių kūrėjams skirtų versijų.

Išbandyti bandomąją „Android 14“ operacinės sistemos versiją gali tie, kurie turi reikalavimus atitinkančius „Google Pixel“ išmaniuosius telefonus, o daugiau informacijos apie tai rasite paspaudę čia. Tiesa, reikėtų nepamiršti, kad tai yra beta platformos versija, kuri gali turėti nemažai spragų bei kitų problemų, todėl vertėtų įsivertinti ar jums tai tikrai reikalinga.

Dar viena beta versija turėtų pasirodyti gegužės mėnesį, skelbia „Google“. Birželio bei liepos mėnesiais turėtų būti išleistos ir dar dvi „Android 14“ operacinės sistemos versijos, o pilna versija turėtų pasirodyti šį rudenį. Nors naujoji „Android“ versija dar tebėra testuojama, numatoma, kad atnaujinus operacinę sistemą įrenginio valdymas taps dar patogesniu.

Savo išmaniojo įrenginio nustatymuose galėsite nurodyti konkrečias gestų kombinacijas, kurios atliks norimą funkciją. Šiuo metu kūrėjai įvardija, kad naujasis valdymas galėtų numatyti įvairias pirštų kombinacijas. Pavyzdžiui, trimis pirštais slenkant per ekraną į kairę ar dešinę, galėsite grįžti į buvusį naršyklės ar programos langą.

Tuo tarpu slenkant į viršų, būsite grąžinti į įrenginio pradžios ekraną. Keturiais pirštais slenkant per ekraną galėsite lengvai perjunginėti atidarytas aplikacijas.

Atnaujinta programinės įrangos „Android“ versija suteiks galimybę vartotojui apsaugoti telefone esančius duomenis ir pasirinkti, kokias nuotraukas ar vaizdo įrašus galės pasiekti konkreti aplikacija. Į išmanųjį įrenginį įdiegę naują programėlę, iškart sulauksite automatinio pranešimo, kuris prašys pasirinkti, ar aplikacijai suteikiate visapusišką priėjimą prie jūsų turimų nuotraukų, ar jį apribojate. Ribota prieiga reiškia, kad programėlė galės pasiekti tik tam tikrus vaizdo įrašus ar fotografijas.

Atnaujintoje operacinės sistemos versijoje numatoma įdiegti ir patogesnį bendrinimo meniu atvaizdavimą. Jis bus labiau orientuotas į vartotojo naudojimo įpročius, o ne konkrečios programėlės siūlomus numatytuosius pasirinkimus. Tai reiškia, kad vartotojui pirmiausia bus siūlomi jo pamėgti ir dažniausiai naudojami bendrinimo kanalai – pavyzdžiui, „Messenger“, „WhatsApp“ ar kitos programėlės.

1 komentarų

Tomas

Tas 70 procentu tai užsieniečių nes Lietuvoje apie 1 procentą gyventojų turi google pixel arba prabangius telefonus kurie pavilktų android 14

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas