Bilas Geitsas įvardino didžiausią „Microsoft klaidą - leisti „Android“ laimėti

Lukas Snarskis

2019-06-29, 01:00 (atnaujinta 2023-02-10, 16:27)

0 komentarų
Bilas Geitsas įvardino didžiausią „Microsoft klaidą - leisti „Android“ laimėti

Neseniai pasirodžiusiame interviu „Microsoft“ bendra įkūrėjas Bilas Geitsas pasidalino įžvalgomis apie savo priimtus sprendimus kuriant operacinę sistemą mobiliesiems telefonams. Vienas turtingiausių planetos žmonių atskleidė, jog bene didžiausia klaida buvo pražiopsoti progą užimti vietą, kurią vėliau užėmė „Android“.

„Programinės įrangos versle, o ypač operacinių sistemų rinkoje, nugalėtojai dažniausiai susižeria visus laurus. Dėl to, didžiausia klaida kurioje aš tiesiogiai dalyvavau - nesugebėjimas užimti pozicijos, kurioje šiuo metu yra „Android“. Ši operacinė sistema yra standartas visiems ne „Apple“ pagamintiems išmaniesiems telefonams. Tai buvo ir „Microsoft“ siekiamybė. Pasaulyje yra viena vieta išmaniųjų telefonų operacinei sistemai, kuri nėra sukurta „Apple“, ir žinote kokia tos vietos vertė? 400 milijardų JAV dolerių.“

Verta paminėti, jog dabartinė „Android“ valdytoja yra kompanija „Google“, kuri šią operacinę sistemą nusipirko dar 2005 metais vos už 50 milijonų JAV dolerių. Buvęs „Google“ CEO atskleidė, jog pagrindinis jų tikslas buvo nugalėti „Windows Mobile“ bandymus užimti rinką. Nors pradžioje buvo nuogąstavimų, jog „Microsoft“ planas bus sėkmingas, visgi „Android“ sėkmingai išstūmė „Windows Mobile“ ir „Windows Phone“ iš rinkos ir tapo „Windows“ operacinės sistemos atitikmeniu mobiliųjų telefonų pasaulyje.

Toks B. Geitso prisipažinimas dėl klaidos buvo kiek netikėtas, nes iki šiol vyravo nuomonė, jog pralaimėta kova prieš „Android“ buvo Steve Ballmer valdymo eros pasekmė. „Microsoft“ kompanijos viduje diskutavo, ar verta tęsti merdintį „Windows Mobile“ projektą ir 2008 metais nusprendė pabandyti iš naujo - uždaryti „Windows Mobile“ ir startuoti su „Windows Phone“. Deja, šis projektas taip pat nebuvo sėkmingas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas