Buvusio „Meizu“ vadovo pareiškimas sukėlė diskusijų audrą: pareiškė, jog brangių telefonų pirkti neapsimoka, įvardijo ir to priežastį

Lukas Snarskis

2023-04-20, 10:42 (atnaujinta 2023-04-20, 10:43)

1 komentaras

Konkurencija išmaniųjų telefonų rinkoje nuolat auga, o gamintojai kasmet pristato ne tik gausybę aukščiausios klasės įrenginių, tačiau ir gerokai pigesnių modelių. Dažnai galima išgirsti ir pasakymą, kad biudžetiniai variantai tampa vis geresni ir flagmanų pirkti paprasčiausiai nebeapsimoka.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Buvusio „Meizu“ vadovo pareiškimas sukėlė diskusijų audrą: pareiškė, jog brangių telefonų pirkti neapsimoka, įvardijo ir to priežastį

Per pastaruosius kelerius metus išmaniųjų telefonų kainos ženkliai išaugo. Anksčiau aukščiausios klasės įrenginiai kainuodavo žymiai mažiau, o prieš keletą metų pasiekė ir 1000 eurų ribą, kuri dabar yra gerokai peržengta. Šiandien prekybos vietose galima rasti ir kone 1 500 eurų kainuojančius modelius.

Tačiau ne visi mano, kad išmanieji telefonai yra verti savo kainos. Buvęs „Meizu“ kompanijos vadovas Li Nanas pasisakė šiuo klausimu ir leido aiškiai suprasti – mokėti tokių sumų paprasčiausiai neapsimoka.

„Android“ telefonai, kurie kainuoja 800 ar 1000 eurų nėra verti mūsų skubėjimo. Manyčiau, kad tik sulankstomais ekranais aprūpinti modeliai turi kažkokią prasmę. Čia bent jau rasime kažką naujo, tačiau priešingu atveju, kam tiek vargo“, - įsitikinęs L.Nanas.

Socialiniame tinkle „Weibo“ paskelbta buvusio „Meizu“ vadovo žinutė sukėlė tikrą diskusijų audrą Kinijoje, o daugelis komentatorių domėjosi kodėl išmanieji telefonai tapo tokie brangūs. Nemaža dalis internautų stebėjosi, jog pastaruoju metu auga tik kainos, o naujovių beveik nesiūloma.

Kai kurie internautai teigia, jog „Apple“ turėtų būti aukštos klasės telefonų sinonimas. Jie tvirtina, kad „vartotojai visame pasaulyje renkasi „Apple“, o ne „Android“ įrenginius. Tokiais teiginiais apeliuojama į tai, jog už „Android“ telefonus neverta mokėti didelių suma, tačiau „Apple“ kainos – pateisinamos. Nesunku nuspėti, kad daugelis tokių komentatorių – JAV technologijų milžinės produktų naudotojai.

Tiesa, vertėtų pastebėti, kad būtent „Apple“ išmanieji telefonai užima pirmąsias pozicijas, kuomet kalbame apie aukščiausios klasės įrenginių pardavimus. Daugelyje regionų „iPhone“ išmanieji rikiuojasi pirmose reitingų vietose. Pavyzdžiui, JAV rinkoje penki perkamiausi modeliai yra „iPhone“, Kinijoje „Apple“ produkcija užima pirmas keturias pozicijas.

O ką apie brangius išmaniuosius telefonus manote jūs? Kiek pinigų naujam įrenginiui įsigyti išleidžiate jūs? Kviečiame dalyvauti aukščiau esančioje apklausoje, o savo nuomonę galite išsakyti komentaruose.

1 komentarų

Labai daug tiesos pasakė. Pirkti labai brangų nebent tikrai neturi kur dėti pinigų. Pats perku 350-400 € ribose. Veikia puikiai 4 metus be problemų.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas