Daugelis šiemet liks be naujų telefonų: JAV milžinės situacija tampa nepavydėtina, įrenginių trūkumas nustebins net ir visko mačiusius

Technologijų rinkoje pastaruosius keletą metų netrūksta problemų. Daugelį gamintojų kamuoja tam tikrų mikroschemų trūkumas, o situacijos nesušvelnina ir COVID-19 pandemija, kuri nors ir aprimo, tačiau kai kuriuose regionuose vis dar yra opi problema. Kinijoje dėl šalies valdžios sprendimų situacija yra dar sudėtingesnė.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Daugelis šiemet liks be naujų telefonų: JAV milžinės situacija tampa nepavydėtina, įrenginių trūkumas nustebins net ir visko mačiusius

Kiek anksčiau, buvo skelbiama, jog su COVID-19 pasekmėmis vis dar susiduria JAV technologijų milžinė „Apple“, kuri turi problemų su „iPhone 14 Pro“ serijos išmaniaisiais telefonais. „Foxconn“ gamykloje, kur ir gaminami šie įrenginiai, kilo masiniai darbuotojų protestai, kurie susiję su Kinijoje pradėtais taikyti COVID-19 ribojimais. Dabar aiškėja, kad tai ženkliai paveiks ir „Apple“ planus.

Remiantis naujausia informacija, „Apple“ patirs milžiniškus nuostolius, o gamybos apimtys bus nepalyginamai mažesnės nei dabartinis poreikis. Kaip skelbia Ming-Chi Kuo, paskutiniojo ketvirčio metu bus pagaminta tik maždaug 70-75 mln. „iPhone 14 Pro“ serijos flagmanų, kas yra net 15-20 mln. mažiau nei buvo tikėtasi. Įdomu ir tai, jog „Bloomberg“ dar vakar minėjo, kad trūkumas gali siekti 6 mln., tačiau realūs skaičiai – žymiai didesni.

Panašu, kad naujųjų „Apple“ flagmanų pirkėjams laukti reikės gerokai ilgiau. Dar praėjusią savaitę buvo minimas 5-6 savaičių laukimas, tačiau dabar net neabejojama, kad daugelis pirkėjų šiemet naujųjų „iPhone 14 Pro“ arba „iPhone 14 Pro Max“ jau ir nebegaus. Verta pastebėti, jog dar prieš keletą savaičių naujųjų „iPhone 14 Pro“ serijos modelių reikėjo laukti maždaug 4-5 savaites.

Tiesa, ilgas laukimas susijęs tik su „iPhone 14 Pro“ ir „14 Pro Max“ modeliais. „iPhone 14“ linijos modeliai veikia su praėjusių metų „Bionic A15“ procesoriais, kurių yra pagamintas daug didesnis kiekis, todėl šios serijos laukimo laikas yra nepalyginamai trumpesnis. Šiai dienai sunku pasakyti kada situacija gali pagerėti, mat su kiekviena savaite „Apple“ priversta vis labiau atidėti pristatymo terminus „Pro“ įrenginiams.

Žvelgiant į Lietuvos pardavėjus, galima pastebėti, jog „Telia“ visai neturi šios serijos modelių, o kiti ryšio operatoriai leidžia pateikti užklausą dėl šių išmaniųjų telefonų įsigijimo. Tai sufleruoja, kad analogiška situacija yra ir mūsų šalies rinkoje. Kainos yra gerokai išaugusios ir skelbimų puslapiuose, kur žmonės ne tik, kad parduoda naujausius flagmanus už didesnę nei rinkos kainą, tačiau ir bando rasti kas galėtų parduoti vieną ar kitą naujausią modelį.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Durniai

Susikiškit tuos ragelius į vieną vietą. Greit inkšit dėl karo maro užterštos žemės.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas