Dirbtiniu intelektu aprūpintas įrenginys, kuris nustebins daugelį: pademonstruotas išskirtinis telefonas, kuris neturi jokio ekrano

MiTech.lt

2024-03-26, 18:00

0 komentarų

2023 metais „Humane“ pristatė nedidelį dirbtinio intelekto valdomą prietaisą, kuris, kaip tikėjosi, pakeis mobiliuosius telefonus arba taps geresne alternatyva tam tikrose situacijose.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Dirbtiniu intelektu aprūpintas įrenginys, kuris nustebins daugelį: pademonstruotas išskirtinis telefonas, kuris neturi jokio ekrano

Jis šiek tiek primena ženkliuką komunikatorių iš „Žvaigždžių kelio“ su futuristiniu lazeriu projektuojamu ekranu. Tuo metu tai buvo prototipas be pavadinimo ir išleidimo datos, nors prie jo buvo dirbama nuo 2018 m.

Neįmantriai pavadintas „Ai Pin“ yra maždaug tokio dydžio ir formos kaip „iPhone 15“ kamerų masyvas. Jis yra kvadratinis, užapvalintais kampais, o viršutinė briauna šiek tiek pasvirusi į priekį. Sunku pasakyti, kaip jis skiriasi nuo prototipo, nes „Humane“ jį perdarė taip, kad būtų galima nešioti kaip atlapo ženkliuką.

Prototipas demonstracijos tikslais buvo įaustas į striukę ir jame buvo matomas tik jutiklių masyvas. Galutinė versija prisegama magnetine nugarėle, kuri taip pat atlieka akumuliatoriaus stiprintuvo funkciją.

„Ai Pin“ turi SIM kortelę ir mobilųjį ryšį, todėl naudotojai gali skambinti, siųsti ir gauti tekstinius pranešimus naudodamiesi belaidžio telefono planu. Jis taip pat gali groti muziką ir veikti kaip virtualus asistentas. Esminis skirtumas yra tas, kad jis neturi ekrano.

Vartotojai „Ai Pin“ daugiausia valdo balso komandomis. Įmontuotas dirbtinis intelektas atlieka beveik bet kokią užklausą, pavyzdžiui, „Paskambink mano mamai“ arba „Paleisk [dainą]“. Retais atvejais, kai reikia sąsajos, jutiklių masyve yra lazeris, kuris ant delno projektuoja supaprastintą grafinę naudotojo sąsają. Jis taip pat turi kamerą, todėl gali atpažinti objektus, gestus ir parašytą tekstą.

Svarbu pažymėti, kad įrenginio sąsajos yra minimalios konstrukcijos, kad nereikėtų jų rodyti ilgą laiką, nes lazeris perkaistų. Taigi, atsižvelgiant į numatytą prietaiso paskirtį, naudotojams, atliekant tam tikrą užduotį, sąsają reikės matyti tik kelias sekundes.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas