Europoje išaugo išmaniųjų telefonų pardavimai, lyderio pozicijoje išlieka „Samsung“, kuri džiaugiasi dideliu „Galaxy S24“ serijos populiarumu

Lukas Snarskis

2024-06-17, 07:55 (atnaujinta 2024-06-17, 12:29)

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų gamintojai kasmet pristato gausybę įvairiausių naujienų, tačiau tai niekaip nepadeda įtikinti vartotojų atsinaujinti. Tačiau situacija rinkoje po truputį gerėja, o metų pradžioje populiariausiu gamintoju tapo JAV technologijų milžinė „Apple“.

Užsiregistruokite „Temu“ ir gaukite 30% nuolaidą pirmam užsakymui ir specialius kuponus – spauskite čia.
Europoje išaugo išmaniųjų telefonų pardavimai, lyderio pozicijoje išlieka „Samsung“, kuri džiaugiasi dideliu „Galaxy S24“ serijos populiarumu

Dabar pasirodė ir pirmoji šių metų ketvirčio rezultatai Europoje, kurie rodo išmaniųjų telefonų pardavimų augimą. Tokių rezultatų Senajame Žemyne nebuvo užfiksuota jau tris metus. Nuo sausio 1 iki kovo 31 dienos pirkėjus pasiekė 33,1 mln. įrenginių, o tai yra 2 proc. daugiau nei praėjusiais metais, skelbia „Canalys“.

Populiariausias gamintojas Europoje – „Samsung“. Pietų Korėjos milžinė užėmė 37 proc. rinkos, o tam didžiulę įtaką padarė ir sėkmingi „Galaxy S24“ serijos išmaniųjų telefonų pardavimai. Bendrovė per pirmąjį metų ketvirtį pardavė 12,1 mln. įrenginių, o net 5,4 mln. buvo būtent „Galaxy S24“ serijos.

Antroje pozicijoje rikiuojasi JAV technologijų bendrovė „Apple“, kuri užėmė 22 proc. rinkos ir per ketvirtį pardavė 7,3 mln. išmaniųjų telefonų. Ir jeigu „Samsung“ pardavimai augo, tai „Apple“ fiksuoja 17 proc. mažesnius pardavimus nei analogišku laikotarpiu pernai. Trečioje vietoje – „Xiaomi“ su 16 proc. rinkos.

Ketvirtoje pozicijoje rikiuojasi „Motorola“. Šios bendrovės pardavimai siekia 2,1 mln. ir tai leido užsitikrinti 6 proc. rinkos. Tarp penkių didžiausių gamintojų Europoje patenka ir „Honor“. Kinijos bendrovė pardavė 1 mln. įrenginių ir užsitikrino 3 proc. rinkos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas