„Fortune“ paskelbė stambiausių kompanijų sąrašą: aiškios ir telefonų gamintojų pozicijos

Fortune

2020-08-11, 15:05 (atnaujinta 2021-04-27, 00:38)

0 komentarų
„Fortune“ paskelbė stambiausių kompanijų sąrašą: aiškios ir telefonų gamintojų pozicijos

Amerikiečių verslo žurnalas „Fortune“ paskelbė naują stambiausių pasaulio kompanijų sąrašą, kurį sudaro 500 įvairiausių įmonių, o tarp jų – gausu ir technologijų milžinų.

Pirmoje sąrašo vietoje ir toliau išlieka „WalMart“, o ši kompanija pirmoje „Global 500“ sąrašo vietoje rikiuojasi jau septintus metus iš eilės. Antroje vietoje lieka „Senopec“, į trečią poziciją pakilo „State Grid“, ketvirtoje – „China National Petroleum“, o lyderių penketuką užbaigia „Royal Dutch Shell“ įmonė, kuri prarado dvi pozicijas, lyginant su praėjusių metų reitingu.

Prieš pažvelgiant kaip sekasi išmaniųjų telefonų gamintojams, vertėtų paminėti tai, jog pirmąsyk reitinge galima rasti daugiau kiniškų kompanijų nei amerikietiškų. Kinijos įmonėms šiemet atiteko 124 pozicijos, o JAV savo sąraše turi 121 bendroves. Įdomu ir tai, jog Kinijos kompanijų skaičius „Fortune“ sudaromame vertinime auga jau nuo 2008 metų, o žurnalo atstovų teigimu, tokio augimo dar nėra buvę nuo pat šio reitingo sukūrimo.

Aukščiausią poziciją šiame reitinge, tarp išmaniųjų telefonų gamintojų, pelnė „Apple“, kuri rikiuojasi 12 pozicijoje, o jos metinės pajamos siekia kiek daugiau nei 260 mln. JAV dolerių. Aršiausias amerikiečių milžinės oponentas „Samsung“ užėmė 19 vietą. Pietų Korėjos kompanija per metus prarado 4 pozicijas, o šios įmonės metinės pajamos siekia 197,7 mln. JAV dolerių.

49 reitingo vietoje randame „Huawei“. Niekam ne paslaptis, jog kinų gigantė išgyvena ne pačius geriausius laikus, tačiau „Fortune Global 500“ reitinge pastaroji įmonė užfiksavo kylimą per 12 pozicijų į viršų. Šiame sąraše galime rasti ir „Xiaomi“, kuri pakilo per 46 pozicijas ir dabar rikiuojasi 422 vietoje su 29,79 mln. JAV dolerių metinių pajamų.

Verta paminėti ir „Google“ valdančią „Alphabet“ kompaniją, kuri šiemet fiksuojama 29 pozicijoje su kilimu per 8 vietas į viršų. Žvelgiant į kompanijų generuojamus pelnus, tai pirmauja „Saudi Aramco“, kurios pelnas siekia 88,2 mln. JAV dolerių. Įdomu tai, jog nors bendrame reitinge „Apple“ užėmė 12 vietą, tačiau jos pelnas – trečias didžiausias ir siekia maždaug 55 mln. JAV dolerių.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas