„Google“ nutraukia legendinės programėlės palaikymą: daugiau nei dešimtmetį daugelio mūsų naudoja aplikacija skaičiuoja paskutines dienas

Arnas Balčiūnas

2023-04-06, 11:05

1 komentaras

JAV technologijų milžinė „Google“ dažnai pristato įvairiausius produktus, kurie sulaukia didžiulio susidomėjimo. Taip nutiko ir su viena programėle, kuri prieš dešimtmečius buvo naudojama daugelio mūsų. Tačiau dabar ji ruošiasi kelionei į istorijos puslapius.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Google“ nutraukia legendinės programėlės palaikymą: daugiau nei dešimtmetį daugelio mūsų naudoja aplikacija skaičiuoja paskutines dienas

Prieš beveik dešimtmetį „Google“ pristatė „Google Now Launcher“ aplikaciją, kuri buvo naudojama tokiuose telefonuose kaip „Google Nexus 5“, o pagrindinis šio įrankio fokusas buvo sutelktas į „Google Now“ korteles, kurios leisdavo vartotojams greitai pasiekti tam tikrą informaciją iš „Google“.

Praėjus daugiau nei dešimtmečiui – „Google“ ketina nutraukti šios aplikacijos, kuri kadaise buvo naudojama daugelio, palaikymą, o tai įvyks dar šį mėnesį. Tokią informaciją atskleidžia bandomoji „Google“ programėlės versija. Pasirodo, vartotojus jau netrukus pasieks pranešimas, jog šis paleidėjas (angl. launcher) netrukus bus pakeistas į numatytąjį.

„Google Now Launcher“ ilgą laiką buvo vienas populiariausių „Android“ išmaniųjų telefonų įrankis, tačiau viskas pasikeitė 2017 metais, kuomet daugelis jo galimybių tapo prieinamos visiems įrenginių gamintojams. Pati „Google“ atsisakė minties naudoti šią programėlę ir ją pakeitė į „Pixel Launcher“, kuris buvo naudojamas bendrovės telefonuose.

Šiai dienai „Google Now Launcher“ jau nebėra toks populiarus, o tai nulėmė ir gerokai patobulėjęs „Google Assistant“ virtualus asistentas. Ir dabar ši aplikacija skaičiuoja paskutines dienas, o norintys ir toliau naudotis šiuo įrankiu – turėtų niekada neatnaujinti programėlės versijos, kad neprarastų galimybės ir toliau naudotis.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas