„Google“ ruošia naują operacinę sistemą – paleistas jos plėtotojų puslapis

Lukas Snarskis

2019-07-02, 01:00 (atnaujinta 2022-12-07, 13:10)

0 komentarų
„Google“ ruošia naują operacinę sistemą – paleistas jos plėtotojų puslapis

„Google“ ruošia atsarginį planą – rinkoje jau pranyko ne viena mobiliesiems telefonams skirta operacinė sistema („Symbian“, „BlackBerry“), todėl jei ir nutiktų taip, jog „Android“ prarastų savo turimą populiarumą, kompanija nori turėti atitinkamą pakaitalą. Dėl šios priežasties „Google“ jau subūrė per 100 žmonių komandą, kuriai paskirta sukurti dar vieną atviro kodo operacinę sistemą mobiliesiems telefonams –„Fuchsia“. Dienos šviesą jau išvydo ir oficialus kūrėjams skirtas tinklapis, kurį galite pasiekti adresu www.fuchsia.dev.

Priešingai nei „Android“ ar „Chrome“ OS, „Fuchsia“ savo branduoliui nenaudoja „Linux“ sistemos. Vietoje to, pasitelkiamas „Zircon“ mikro branduolys, kuris yra mažiausias programinės įrangos vienetas suteikiantis galimybę paleisti operacinę sistemą. Nors ši operacinė sistema iš esmės dirbs kitaip, nei „Android“, visos „Android“ programėlės bus lengvai perkeliamos į „Fuchsia“.

Praeitų metų lapkritį „Fuchsia“ operacinė sistema buvo suderinta su „Huawei Kirin 970“ čipu ir sėkmingai instaliuota į „Honor Play“ telefoną. Nors tai ir atrodo įspūdingai, vis dar yra labai daug darbo kurį reikia padaryti norint prilygti operacinei sistemai, kurią naudoja 85 procentai visų pasaulio išmaniųjų telefonų. Dar 2017 metais internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matoma „Fuchsia“ operacinė sistema su „Armadillo“ vartotojo sąsaja. Slenkant iš viršaus į apačią operacinėje sistemoje matomos visos veikiančios programėlės, o paspaudus ant profilio nuotraukos vartotojas nukreipiamas į nustatymų meniu.

Naujojo tinklapio paleidimas padės populiarinti sistemą ir leis visiems norintiems prisidėti prie jos tobulinimo. Jei „Fuchsia“ kada nors ir aplenks „Android“, vienas iš svarbiausių dalykų bus turėti tokį pat platų programėlių pasirinkimą, kurios dabar gali mėgautis „Android“ vartotojai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas