„Google“ ruošiasi karščiausių metų naujienų pristatymui: aiškėja, kada galėsime išvysti naujausius „Pixel“ telefonus

Arnas Balčiūnas

2023-03-15, 07:16 (atnaujinta 2023-03-15, 09:18)

0 komentarų

JAV technologijų milžinė jau keletą metų kuria ne tik aukščiausios klasės flagmanus, tačiau pristato ir išmanųjį telefoną, kuris skirtas norintiems sutaupyti. Praėjusiais metais bendrovė pristatė „Google Pixel 6a“ modelį, tačiau pastarasis modelis susilaukė nemažai kritikos. Kaip bebūtų, jau netrukus turėtų debiutuoti atnaujintas variantas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Google“ ruošiasi karščiausių metų naujienų pristatymui: aiškėja, kada galėsime išvysti naujausius „Pixel“ telefonus

Internete jau kuris laikas kalbama apie „Google“ planus pristatyti „Pixel 7a“ išmanųjį telefoną, o taip pat ir pirmąjį bendrovės sulenkiamą flagmaną, kuris turėtų būti žinomas kaip „Pixel Fold“. Dabar aiškėja, jog abu šie įrenginiai prekyboje gali pasirodyti jau birželio mėnesį.

Atsižvelgiant į tai, prognozuojama, kad jų pristatymas įvyks gegužės 10 dieną, kuomet bus surengta kasmetinė „Google I/O“ konferencija. Šio renginio metu tikimasi išvysti ir „Pixel Tablet“ planšetę, kuri taip pat buvo pristatyta ir praėjusių metų renginio metu.

Remiantis naujausia informacija, „Pixel 7a“ modelis turės Full HD+ raiškos ekraną su 90 Hz atsinaujinimo dažniu. Dabar aiškėja ir daugiau šio įrenginio savybių. Internete pasirodė ir pirmosios išmaniojo telefono nuotraukos, kurios atskleidžia nemažai informacijos apie šį įrenginį.

Pranešama, kad naujasis „Google“ produktas pasiūlys 6,1 colių įstrižainės OLED ekraną, kuris, kaip ir tikėtasi, turės 90 Hz atsinaujinimo dažnį. Čia bus naudojamas „Tensor G2“ procesorius bei UFS 3.1 vidinės atmintinės.

Kaip galima matyti iš pasirodžiusių nuotraukų, išmaniojo telefono nugarėlėje bus įmontuotos dvi kameros. Tikėtina, kad čia bus naudojamas 64 MP raiškos „Sony IMX787“ objektyvas, o taip pat ir 12 MP plataus kampo sensorius. Nesunku pastebėti ir tai, jog „Pixel 7a“ viršutinėje ekrano dalyje – nedidelis asmenukių kameros apskritimas.

Kalbant apie „Google Pixel Fold“, šis sulenkiamas telefonas bus 158,7 x 139,7 x 5,7 mm dydžio, o kameros iškilimas pridės papildomus 2,6 mm. Pagrindinis šio sulenkiamo telefono ekranas turėtų būti 7,69 colių įstrižainės. Išorinėje „Pixel Fold“ dalyje esantis ekranas – 5,79 colių, o viršuje – nedidelis asmenukių kameros apskritimas. Tiesa, reikėtų pastebėti, kad vidinis ekranas turi ganėtinai didelius ekrano rėmelius, o dešinėje pusėje – dar vieną kamerą.

Kol kas oficialios informacijos apie pirmąjį „Google“ sulenkiamą išmanųjį telefoną nėra, tačiau tikėtina, kad šis įrenginys veiks su „Tensor G2“ procesoriumi bei turės 12 GB operatyviosios (RAM) atminties. Nesunku nuspėti ir tai, jog jame bus įdiegta „Android 13“ operacinės sistemos versija.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas