„Google“ užpatentavo naują pavadinimą: manoma, jog bendrovė ruošia naujos kartos dirbtinio intelekto galimybes telefonų kameroms, suteiktų dar neregėtų funkcijų

Artūras Nalivaiko

2024-04-30, 07:55

0 komentarų

Manoma, kad naujos kartos išmaniųjų telefonų kamerų dirbtinis intelektas bus pakankamai galingas, kad galėtų atlikti tokius veiksmus, kaip nuotraukų papildymas naujais fonais, idealiu atveju su atitinkamu apšvietimu ir papildomomis automatiškai sukurtomis detalėmis. Dabar kalbama, kad „Google“ turi pavadinimą šiai būsimai technologijai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Google“ užpatentavo naują pavadinimą: manoma, jog bendrovė ruošia naujos kartos dirbtinio intelekto galimybes telefonų kameroms, suteiktų dar neregėtų funkcijų

JAV patentų ir prekių ženklų biurui (USPTO) buvo pateiktas „Google“ prašymas dėl termino „RealFill“. Intelektinės nuosavybės objektas reiškia „generatyvinių modelių“ kūrimą ir būdą „naudoti dirbtinį intelektą (DI) vaizdams dažyti“.

Šios apibrėžtys leidžia spėlioti, kad „RealFill“ gali veikti kaip dirbtinis nuotraukų, kuriose yra neryškios, trūkstamos ar pažeistos sritys, atkūrimo ekspertas, užpildydamas šias vietas turiniu, kuris, nors galbūt ir originalus, turėtų būti artimiausias tam, kas iš pradžių buvo ar turėjo būti vaizdo dalis.

Atitinkamai jis galėtų imtis veiksmų, kad pašalintų klaidas, kurias gali padaryti (ir daro) objektų ištrynimo funkcijos, pvz., „Magic Eraser“.

Tačiau „RealFill“ taip pat apibūdinama kaip „neatsisiunčiama“, o tai reiškia, kad ją, kaip ir „Magic Editor“, bus galima naudoti tik debesyje, su visais galimais trūkumais. Verta pastebėti, jog šiuo metu ji yra lėta, netiksli ir neefektyvi. Be to, jau dabar nerimaujama dėl galimų etinių problemų, susijusių su nuotraukų klastojimu ir autentiškumu.

Nepaisant to, „RealFill“ vieną dieną galėtų tapti intriguojančiu naujo išmaniojo telefono pardavimo punktu. Kita vertus, kadangi paraiška dėl prekės ženklo suteikimo pateikta balandžio 10 dieną, mažai tikėtina, kad ji greitai atsiras būsimuose „Pixel 8a“ arba 9 serijos telefonuose.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas