„Hauwei“ ieško investuotojų: ar paskolintumėte pinigų?

Žilvinas Degutis

2019-05-25, 01:00 (atnaujinta 2021-04-27, 00:29)

0 komentarų
„Hauwei“ ieško investuotojų: ar paskolintumėte pinigų?

Vis labiau kaistant Kinijos ir JAV prekybiniam karui, nepavydėtinoje padėtyje atsidūrusi „Huawei“ gali siekti papildomo finansavimo savo veiklai vykdyti. Bendrovė bandys pritraukti 1 milijardą dolerių ieškodama nedidelio kiekio investuotojų, o skolą planuojama grąžinti per 5-7 metus. Be abejonės šis planas yra vystymo stadijos pradžioje ir dar daug detalių gali pasikeisti arba net jo atsisakyta. Jei „Huawei“ planas bus įgyvendintas, tai bus puikus rodiklis nūdienos įvykių fone, įvertinantis bendrovės finansinį ir gamybinį patikimumą.

Pagal 2018 metų gruodžio mėn. „Huawei“ metinę ataskaitą, bendrovė turėjo 5.3 milijardo dolerių nepadengtų skolų. Pinigų skolinimasis yra normalus dalykas, nes pinigai daro pinigus ir tai matyti iš kasmetinių koncerno ataskaitų, tačiau „Huawei“ ieško papildomų pinigų vos po keturių mėnesių, kai gavo kiek daugiau nei 2 milijardus dolerių paskolų iš Kinijos bankų, o praeitų metų rugsėjį 1.5 miljardo iš 10 tarptautinių bankų.

„Hauwei“ taip pat turi ir grynųjų pinigų, kurių yra 2.6 karto daugiau, nei paskolų iš viso. Ar to užteks įtikinti kreditorius? Ar nauji pinigai padės atsitiesti po JAV kirčių? Manau, taip, nes visada būna bent du krizės sprendimo būdai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas