„HMD Global“ Barselonoje pademonstravo naująją „Nokia 9 PureView“

Lukas Snarskis

2019-02-25, 01:00 (atnaujinta 2022-12-02, 10:54)

0 komentarų
„HMD Global“ Barselonoje pademonstravo naująją „Nokia 9 PureView“

Barselonoje prasidėjo išmaniųjų technologijų paroda „Mobile World Congress 2019“, o jau pirmą dieną išvydome nemažai naujovių. Vakar savo naujausią flagmaną pristatė ir „HMD Global“, kuri pagaliau oficialiai pademonstravo naująjį „Nokia 9 PureView“ išmanųjį telefoną.

Kalbos apie šį įrenginį sklido pastaruosius kelis mėnesius, tačiau dabar viskas tapo oficialu ir žinomos visos telefono specifikacijos bei galimybė. „Nokia 9 PureView“ pasižymi stikliniu korpusu, kuris sutvirtintas metaliniu rėmeliu. Išmanusis taip pat pasižymi IP67 sertifikatu, kas sufleruoja atsparumą dulkėms bei vandeniui.

Išmanusis telefonas pasižymi 5,99 colių P-OLED ekranu su HDR10 palaikymu. „Nokia 9 PureView“ ekranas, kaip ir pridera tikriems flagmanams, išsiskiria 2880 x 1440 rezoliucija arba, kitaip sakant, QHD+ raiška. Siekdami apsaugoti ekraną gamintojai panaudojo „Gorilla Glass 5“ apsauginį stiklą.

„HMD Global“ nusprendė naująjame savo flagmane panaudoti kiek senesnį „Qualcomm Snapdragon 845“ procesorių, nors rinkoje jau pristatomi išmanieji su „Snapdragon 855“ lustu. Tikėtina, jog gamintojas pakankamai ilgai ruošėsi šio įrenginio pristatymui ir kameros darbas buvo ilgai derinamas su procesoriumi, o naujasis „Qualcomm“ produktas pasirodė tik praėjusių metų pabaigoje. „Nokia 9 PureView“ taip pat turės 6 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB vidinės atminties, kurią dar bus galima praplėsti atminties kortele.

Pažvelkime į svarbiausią telefono aspektą – penkias kameras nugarėlėje. Visos jos aprūpintos 12 MPx raiškos vaizdo jutikliais, o visi jie turi tuos pačius f/1.8 „Zeiss“ lęšius. Du iš jų yra RGB, o kiti trys – nespalvoti (ang. Monochrome). Nugarėlėje taip pat rasime dvigubo tono LED blykstę, o lygiagrečiai – papildomą ToF jutiklį.

Įdomu tai, jog „Nokia“ iš esmės nesiūlo įvairiausių fotografavimo režimų ir čia Jūs nerasite plataus kampo sensorių ar panašių dalykų, kuriais pasižymi, pavyzdžiui, naujausi „Huawei“ flagmanai. Penkios kameros šiame išmaniajame telefone skirtos tam, jog kiekviena Jūsų užfiksuota akimirka būtų nepriekaištingos kokybės. Galutinis rezultatas išgaunamas iš visų penkių nugarėlėje esančių kamerų, o kartais užfiksuoti nuotrauką panaudojami net ir keli kadrai iš kiekvieno jutiklio.

https://www.youtube.com/watch?v=nRNgsannOCU

Verta paminėti ir tai, jog „HMD Global“ pasiekė susitarimą su „Google“, o tai reiškia, kad „Google Photos“ turės „Nokia 9 PureView“ užfiksuotų nuotraukų palaikymą. Aplikacija leis koreguoti fokusavimo tašką, koreguoti „bokeh“ nustatymus bei gebės atvaizduoti pilno dydžio RAW failus.

Priekinėje išmaniojo telefono dalyje rasime kamerą su 20 MPx raiškos vaizdo jutikliu. Išmanusis telefonas taip pat turės 3320 mAh talpos bateriją su greito įkrovimo bei 10W belaidžio įkrovimo funkcijomis. Gamintojo teigimu, naujoji „Nokia 9 PureView“ kainuos maždaug 699 JAV dolerių. Jeigu svarstote įsigyti šį išmanųjį telefoną, tai „Nokia 9 PureView" kainas Lietuvoje rasite portale kaina24.lt.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas