„Huawei P40“ flagmanai kitąmet bus ir Europoje - kas gali lemti naujausių „Huawei“ telefonų pasirodymą mūsų rinkoje?

Lukas Snarskis

2019-11-22, 01:00 (atnaujinta 2022-11-29, 01:58)

1 komentaras
„Huawei P40“ flagmanai kitąmet bus ir Europoje - kas gali lemti naujausių „Huawei“ telefonų pasirodymą mūsų rinkoje?

Rugsėjo mėnesį Kinijos kompanija „Huawei“ pristatė naujausius „Mate 30“ ir „Mate 30 Pro“ išmaniuosius telefonus. Deja, tačiau dėl JAV pritaikytų sankcijų, kas apriboja kinų galimybes naudoti „Google“ paslaugų paketu, jie iki šiol dar nepasiekė Europos. Nepaisant to, jau pasirodė pranešimų apie kitų metų pradžioje pasirodančius „Huawei P40“ ir „P40 Pro“ išmaniuosius.

Įdomu tai, jog yra pranešimų, kuriuose teigiama, kad šie telefonai turėtų būti pristatyti ne tik Kinijoje, tačiau ir Europoje. Remiantis tokia informacija, galima būtų daryti prielaidą, jog „P40“ serija gali būti pristatyta tada, kuomet visos sankcijos bus atšauktos. Tai iš esmės vienintelis realus variantas, kuomet „Huawei“ galėtų panaudoti „Google“ aplikacijas savo naujausiuose telefonuose.

Kaip tikriausiai žinote, Kinijoje „Google“ paslaugos nėra vartotojų prioritetas, o dauguma jų apskritai yra užblokuotos. Būtent dėl šios priežasties „Huawei“ neturi jokių problemų pristatant savo naujausią produkciją vietinėje rinkoje, tačiau visos problemos prasideda vykstant į kitus regionus. Eiliniam europiečiui įsivaizduoti savo telefoną be „Google“ paslaugų būtų misija neįmanoma.

Ir nors JAV vyriausybė neseniai vėl pratęsė 90 dienų terminą, kurio metu JAV kompanijos gali bendradarbiauti su „Huawei“, tai situacijos nekeičia. Ši išimtis galioja tik jau esamų įrenginių palaikymui, o norint bendradarbiauti dėl naujai kuriamo produkto, tarkime „Huawei P40“ telefono, reikalingas specialus leidimas. Kol kas nėra aišku ar „Google“ nėra linkusi jo gauti ar JAV nėra linkusi jo išduoti.

Žinoma, yra ir dar vienas variantas kaip „Huawei P40“ serijos išmanieji telefonai galėtų pasirodyti Europoje. Kinijos kompanija galėtų išleisti šiuos telefonus su „Huawei“ paslaugų paketu, tačiau tokiu atveju gamintojas turėtų pasiūlyti alternatyvas tokiems produktams kaip „Gmail“, „Google Photos“ ir pan. Nors toks variantas tikriausiai yra sunkiai tikėtinas, tačiau yra ir dar viena opcija.

Kaip žinia, „Google“ paslaugų paketas suteikiamas tam tikriems modeliams, pagal jų specifikacijas. „Huawei“ visai neseniai išleido „Honor 9X“ išmanųjį telefoną, kuris iš esmės yra tas pats „Huawei P Smart Z“ tik su kitu pavadinimu. Pastarasis įrenginys buvo išleistas dar prieš JAV sankcijas, todėl turėjo visus reikiamus sertifikatus. „Google“ svarbūs tik tam tikri komponentai, o tai leido kinams nežymiai pakeisti dizainą bei kameras ir pristatytas kaip visai kitą išmanųjį telefoną, kuris dar ir turi visus „Google“ paslaugų paketus.

Panašų variantą galėtų gamintojas išbandyti ir su „Huawei P40“ serija, tačiau jis iš esmės yra labai sunkiai tikėtinas. Jeigu gamintojas nuspręstų panaudoti šį variantą, tai iš esmės reikštų, jog „P40“ serija turėtų kone identiškas specifikacijas kaip praėjusių metų flagmanai. Atsižvelgiant į tai, jog tai viena svarbiausių „Huawei“ serijų – tokio žingsnio tikėtis būtų sunku, o tai patvirtina ir „Huawei Mate“ serijos situacija.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas