„Huawei” ruošiasi parduoti „Honor”: tarp pirkėjų matoma ir „Xiaomi”

Ignas Petrikonis

2020-10-16, 15:30 (atnaujinta 2022-12-04, 11:44)

1 komentaras
„Huawei” ruošiasi parduoti „Honor”: tarp pirkėjų matoma ir „Xiaomi”

„Huawei” 2013 metais įsteigta „Honor” bendrovė ilgą laiką gamino šiek tiek pigesnius ir jaunesnei auditorijai skirtus „Huawei” išmaniųjų telefonų ir kitų įrenginių analogus, neretai pasižyminčius tokiomis pačiomis specifikacijomis, tik šiek tiek mažesne kaina. Vis dėlto panašu, jog „Honor” netrukus gali būti parduota, o tarp potencialių pirkėjų netgi matomas vienas didžiausių dabartinių konkurentų „Xiaomi”.

„Reuters” praneša, jog „Huawei” šiuo metu veda derybas su „Digital China Group” ir kitais rinkos žaidėjais. Tarp jų matomi „Xiaomi” ir išmaniųjų telefonų rinkoje sėkmingai startavęs trečias pagal dydį pasaulyje televizorių gamintojas „TCL”.

Tuo metu po „Digital China Group” yra tampriai susijusi su „Lenovo” ir pastaruoju metu buvo vienas didžiausių „Honor” išmaniųjų didmenininkų.

Deja, nei „Huawei”, nei „Digital China Group”, nei „Xiaomi”, nei „TCL” nesutiko nieko komentuoti. Na, bent jau iki tol, kol „Huawei” pasieks susitarimą arba apsispręsti nebeparduoti „Honor”.

Dabartinis „Honor” flagmanas „Honor 30 Pro+”, kuris iš esmės yra tas pats „Huawei P40 Pro”.

Vis dėlto šioms žinioms abejingas neliko vienas autoritetingiausių išmaniųjų telefonų rinkos analitikų Ming-chi Kuo. Jo nuomone, „Honor” pardavimas į naudą išeitų ne tik pačiai kompanijai, bet ir visai Kinijos elektronikos industrijai. Tapus nepriklausoma nuo „Huawei”, „Honor” nebegaliotų JAV sankcijos, kas leistų gaminti įrenginius su „Google” paslaugomis ir įvairiais kitais šiuo metu draudimų apribotais komponentais, tokiais kaip „Snapdragon” procesoriai. Beveik neabejojama, kad tai padidintų „Honor” pardavimus ir padėtų atsigauti nuo sumažėjusių „Huawei” užsakymų nukentėjusiems komponentų tiekėjams.

Beje, ganduose minima „Honor” pardavimo suma nėra tokia milžiniška, kaip galėtų pasirodyti - ji siekia 3,7 milijardo JAV dolerių.

1 komentarų

The Best Huawei!

Gaila, geri gaminiai Huawei ir Honor, nupirks Xiaomi ir atsiras daug, daug broko, kaip dabartiniuose Xiaomi telefonuose.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas