„Huawei“ savo lustų daugiau nebegamins? Pasirodžiusios kalbos apie atnaujintą „Kirin“ gamybą buvo nedelsiant paneigtos

Lukas Snarskis

2022-11-08, 07:35 (atnaujinta 2022-11-29, 01:56)

0 komentarų

Kinijos kompanijos „Huawei“ problemos jau tęsiasi ne vienerius metus ir, panašu, kad situacija artimiausiu metu tikrai nesikeis. Po JAV pritaikytų sankcijų bendrovė nebegali gaminti savo „Kirin“ procesorių, o taip pat ir neturi sprendimų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Huawei“ savo lustų daugiau nebegamins? Pasirodžiusios kalbos apie atnaujintą „Kirin“ gamybą buvo nedelsiant paneigtos

Kinijos socialiniame tinkle „Weibo“ buvo pasirodę pranešimų, jog jie gali vėl sugrįžti į rinką, o tai turėtų įvykti jau kitąmet. Niekam ne paslaptis, jog dėl pritaikytų sankcijų, „Huawei“ negali įsigyti ar naudoti tam tikrų technologinių sprendimų, o tai nubraukia visas galimybes ir toliau kurti „Kirin“ procesorius. Tiesa, gamintojas dar buvo pristatęs keletą vidutinės klasės įrenginių su „Kirin 710“ lustais, tačiau tai yra viskas ką pavyko nuveikti.

Ir nors internete jau kuris laikas kalbama, jog „Huawei“ ir vėl gali pradėti gaminti ir tobulinti „Kirin“ procesorius, tačiau, panašu, kad tokia informacija nėra teisinga. Pasirodžiusias kalbas paneigė „Huawei“ kompanijos atstovai. Deja, platesnių komentarų nėra pateikiama.

Akivaizdu, jog „Huawei“ neranda būdų kaip galėtų pratęsti „Kirin“ procesorių gamybą, nes surasti bendroves, kurios galėtų tiekti reikiamus komponentus ir nenaudotų JAV teritorijoje sukurtų technologinių sprendimų – tiesiog neįmanoma. Panašu, jog Kinijos milžinė jau net ir nelabai ieško sprendimų, kurie leistų atgaivinti savo išmaniųjų telefonų verslą.

Nepaisant esamos situacijos, „Huawei“ vis dar pristato naujausius savo išmaniuosius telefonus, įskaitant ir flagmanus, tačiau jie jau veikia su „Qualcomm“ mikroschemų rinkiniais. JAV bendrovei buvo suteikta išskirtine licencija, kuri leidžia bendradarbiauti su Kinijos kompanija, tačiau ji neleidžia parduoti nieko, kas būtų susiję su 5G ryšio technologija. Dėl šios priežasties, naujausi „Huawei“ flagmanai ir nepalaiko tokios galimybės.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas