Į Rusijos agresiją sureagavo ir dar viena technologijų milžinė: rusai lieka be mėgstamiausių telefonų, tačiau tai dar ne viskas

Lukas Snarskis

2022-03-05, 11:55 (atnaujinta 2022-11-29, 00:35)

19 komentarai (-ų)
Į Rusijos agresiją sureagavo ir dar viena technologijų milžinė: rusai lieka be mėgstamiausių telefonų, tačiau tai dar ne viskas

Ir toliau tęsiantis Rusijos karinei invazijai į Ukrainą, į situaciją reaguoja vis daugiau kompanijų. Dar prieš keletą dienų rusai liko be „Apple“ produkcijos, o šeštadienis prasidėjo ir dar vienu skaudžiu kirčiu.

Apie sankcijas Rusijai paskelbė ir „Samsung Electronics“ atstovai, kurie pranešė apie tiekimo į šią šalį ribojimus. Kompanijos išplatintame pranešime teigiama, kad toks sprendimas priimtas dėl dabartinių geopolitinių įvykių.

„Mes ir toliau aktyviai stebime šią sudėtingą situaciją, jog galėtumėme priimti sprendimus dėl tolimesnių žingsnių“, - teigiama bendrovės pranešime.

Remiantis „Counterpoint“ pateikiamais duomenimis, „Samsung Electronics“ rikiavosi pirmoje pozicijoje pagal užimamą išmaniųjų telefonų rinkos dalį. Pietų Korėjos milžinė, žvelgiant į praėjusių metų paskutinio ketvirčio rezultatus, sudarė maždaug 30 proc. rinkos, aplenkdama „Xiaomi“ ir „Apple“.

Negana to, „Samsung“ paskelbė, jog planuoja skirti 6 mln. JAV dolerių, įskaitant ir 1 mln. JAV dolerių vertės elektroniką bei savarankiškas darbuotojų aukas, humanitariniai pagalbai Ukrainoje paremti, įskaitant ir pagalbą pabėgėliams.

Verta pastebėti, jog iš Rusijos rinkos jau pasitraukė du didieji išmaniųjų telefonų gamintojai, tačiau į situaciją kol kas visiškai nereaguoja Kinijos kompanijos. „Counterpoint“ duomenimis, Kinijos bendrovės, tokios kaip „Xiaomi“, šiuo metu užima maždaug 44 proc. Rusijos rinkos.

19 komentarų

Lankytojas

Pasenusi informacija nes pati negamina Samsung tel..Taivanas ir pietų Korėja gali..pardavinėti,

Loreta

Kiek galima apie tą Ukraina tegul jie kariauja mes prie ko

Remis

Trenkta tu turbūt su bulvių maišu loreta ir visai su savo smegenėlėmis nedraugauji arba visai jų neturi

Zuvas

Loreta teisi. Tegu tos valstybes pacios sprendzia savo problemas. Valdancuju nesuprasi. Mes uz taika!

Mūlia

Ėėėėch blin liko be batu ir be telefonų. Turiu gera telefona Samsunga galaksi. Džiaugiuosi kad gerai veikia, ir dvi kortas galima isidėti. Superinis telefonas yra.

Gerbkime savo kalbą

Lukai Snarski, pasimokykite lietuvių kalbos gramatiką, tada rašykite straipsnius: "kariniai invazijai", "humanitariniai pagalbai".

Lankytojas

Karinė, humanitarinė. Suprantu kad tris klases baigus norisi draugų susirasti, bet nebūtina žmones puldinėti.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas