Įkroviklio pašalinimas - tik pradžia: kitąmet „iPhone” dėžutėse nerasime jokių priedų

Ignas Petrikonis

2020-12-11, 15:50 (atnaujinta 2021-04-27, 00:42)

1 komentaras
Įkroviklio pašalinimas - tik pradžia: kitąmet „iPhone” dėžutėse nerasime jokių priedų

Šiemet po „iPhone 12” serijos debiuto internete kilo didelis šaršalas, tačiau ne dėl tam tikrų telefonų specifikacijų ar dizaino, o kur kas mažesnio ir kontraversiškesnio sprendimo - įkroviklio ir ausinių pašalinimo iš dėžutės. Kitaip tariant, „iPhone 12” pirkėjai pakuotėje ras tik USB-C į „Lightning” laidą, SIM kortelės išėmimo adatėlę ir „Apple” lipduką. Visgi kitąmet situacija ne tik nesikeis, bet galimai netgi dar labiau suprastės.

Internete neseniai buvo paviešinta „Apple” parengta „iPhone 12” pirkėjams skirta internetinės apklausa, kurioje klausiama, kokius pakuotėje pridedamus aksesuarus vartotojai labiausiai naudoja. Klausiama buvo apie kiekvieną priedą iki vieno, nepamirštant nei laido, nei SIM adatėlės ir netgi lipdukų su „Apple” logotipu. Visa tai technologijų bendruomenėje pasėjo nerimą, kad kitąmet naujųjų „iPhone” dėžutėse rasime tik patį telefoną ir daugiau nieko.

Tai labai tikėtina, kadangi bendrovė pernai vykdė labai panašią „iPhone 11” vartotojų apklausą, kurioje buvo klausiama apie tai, kaip dažnai naudojamas įkrovimo blokelis bei ausinės. Kaip žinome, šiemet šie abu priedai buvo pašalinti, tad būgštavimai turi pagrindo. Beveik neabejojama, jog „Apple” tokį žingsnį motyvuos ekologija ir taršos mažinimu.

Įdomu, kad apklausoje taip pat klausiama, ar vartotojai patenkinti „FaceID” atrakinimo sistemos, paremtos veido atpažinimu, veikimu. Visa tai paskatino spekuliacijas, jog Kupertino gigantė galimai planuoja „iPhone 13” serijoje vėl pradėti montuoti pirštų antspaudų skenerį, kuris itin naudingas pandemijos metu, kai atrakinimas veidu yra negalimas dėl kaukių dėvėjimo. Gali būti, jog skaitiklis bus įdiegtas įjungimo mygtuke, panašiai, kaip neseniai pristatytame „iPad Air” modelyje.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas