Ilgas išmaniųjų telefonų įkrovimas taps istorija: „Xiaomi“ demonstruoja sprendimą, kuris amžiams pakeis supratimą apie įrenginių įkrovimą

Dauguma išmaniųjų telefonų technologijų tobulėja itin sparčiai – procesoriai, ekranai, kameros ir pan. Iš esmės tobulėja kiekvienas komponentas, o dabar ir vėl prasideda lenktynės, kurios susijusios su įrenginių įkrovimu. Ir rezultatai išties stulbinantys.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Ilgas išmaniųjų telefonų įkrovimas taps istorija: „Xiaomi“ demonstruoja sprendimą, kuris amžiams pakeis supratimą apie įrenginių įkrovimą

Dar visai neseniai, Kinijos kompanija „Realme“ pristatė pirmąjį išmanųjį telefoną, kuris gali pasiūlyti 240W greitąjį įkrovimą. Į tokius konkurentų veiksmus sureagavo „Xiaomi“ dukterinė bendrovė „Redmi“, kuri jau spėjo aplenkti „Realme“. Kompanijos atstovai dar vasario pabaigoje pademonstravo „Redmi Note 12 Pro+“ modifikaciją, kuri buvo aprūpinta 300W įkrovimo galimybe.

Remiantis naujausia informacija, „Redmi“ jau yra paruošusį šį technologinį sprendimą ir masinei gamybai, o pirmieji išmanieji telefonai gali pasirodyti jau visai netrukus. Skelbiama, jog įkrovimo įranga naudoja „Double GaN“ technologiją, kuri turi daugiau nei 50 saugumo indikatorių. „Xiaomi“ atstovai pažymi ir tai, jog įkrovimo blokelis yra sąlyginai nedidelis.

Priminsime, jog vasario pabaigoje „Xiaomi“ dukterinė bendrovė panaudojo „Redmi Note 12 Discovery“ išmanųjį telefoną, kuris turi 4100 mAh talpos bateriją tam, kad ištestuoti naująją įkrovimo technologiją. Perdarytas įrenginys veikė su naująja įkrovimo technologija, kuri vos per 2 minutes ir 11 sekundžių leido įkrauti 50 proc. akumuliatoriaus talpos. Praėjus vos penkioms minutėms buvo pasiektas pilnas įkrovimas. Tiesa, peržiūrint vaizdo įrašą galima pastebėti kiek netikėtą reiškinį.

„Redmi“ išplatintame vaizdo įraše matyti, jog maksimali įkrovimo sparta, kuri buvo pasiekta, siekė 290W. Trumpame vaizdo klipe taip ir nebuvo pasiekta 300W sparta, o įkrovimas 290W greičiu vyko vos keletą sekundžių. Tikėtina, kad taip yra dėl saugumo priežasčių. 300W yra maksimali teorinė riba, tačiau tai nereiškia, jog išmanusis telefonas bus įkraunamas taip greitai visą laiką.

Deja, tačiau kol kas nėra žinoma koks išmanusis galėtų debiutuoti su 300W greituoju įkrovimu. Kaip bebūtų, jeigu ši technologija jau paruošta masinei gamybai – pirmosios naujienos turėtų pasirodyti netrukus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas