„iPhone“ telefonuose įvyks netikėtas pokytis: „Apple“ atliko pakeitimus, kurie turėtų patikti daugeliui bendrovės įrenginių savininkų

Lukas Snarskis

2023-06-08, 07:15

0 komentarų

JAV technologijų milžinė prieš kelias dienas surengė tradicinę spaudos konferenciją, kurios metu pristatė daugybė naujovių. „WWDC 2023“ metu bendrovės atstovai atskleidė ne tik „iOS 17“ detales, bet ir pristatė keletą dėmesio vertų produktų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„iPhone“ telefonuose įvyks netikėtas pokytis: „Apple“ atliko pakeitimus, kurie turėtų patikti daugeliui bendrovės įrenginių savininkų

„WWDC 2023“ konferencijos metu „Apple“ oficialiai anonsavo naująją „iOS 17“ operacinės sistemos versiją. Šioje naujoje sistemoje yra keletas naujų funkcijų ir atnaujinimų. Be naujos sistemos, bendrovė taip pat padarė keletą pakeitimų savo balso asistente.

„Apple“ paskelbė, kad „Siri“ balso asistento aktyvavimo žodis oficialiai pasikeitė iš „Hey Siri“ į tiesiog „Siri“. Taigi, vartotojai dabar gali naudoti naują vieną žodį, kad pažadintų balso asistentą. Žinoma, žodis „Siri“ nėra visiškai naujas, kadangi jis visada buvo frazėje „Hey Siri“.

Remiantis naujausia „Apple Style Guide“ versija, bendrovė nusprendė nebevartoti frazės „Hey Siri“. „Apple“ teigė, kad pagrindinė „Hey Siri“ naudojimo priežastis yra ta, kad naudojant seną inžineriją ir mokymą, balso asistentą lengviau suaktyvinti dviem žodžiais.

„Apple“ pasidalino, kad nors iš pirmo žvilgsnio „Hey“ išėmimas ir tik „Siri“ naudojimas atrodo labai paprastas dalykas, jie atliko daug koregavimų faktiniame foniniame apdorojime ir optimizavo klaidingą aktyvinimą kai kuriais atvejais.

Vieno žodžio vartojimo priežastis rodo, kad balso asistentas auga. Dabar ji turi sistemą, kuri gali pritaikyti vieną žodį aktyvavimui. Tai taip pat yra tam tikras patvirtinimas, kad vartotojai turės geresnę „Siri“ sistemą.

„Apple“ sprendimas nutraukti „Hey Siri“ ir naudoti tik „Siri“ atskleidžia, kad „Siri“ sistema auga. Anksčiau „Siri“ buvo lengviau pažadinti dviem žodžiais. Dabar sistemą galima suaktyvinti vienu žodžiu. Kaip visada, „Apple“ yra įsipareigojusi suteikti savo vartotojams geriausią įmanomą patirtį, o šis pakeitimas yra tik vienas tokio įsipareigojimo pavyzdžių.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas