Išmaniųjų programėlių privalumai: gali pasirūpinti net ir teisingu orchidėjų laistymu namuose

Galite nebesukti galvos dėl to, kokiu būdu laistyti orchidėjas, tinkamai prižiūrėti kaktusus ar tręšti daržovių ūkį savo sode – visa galite sužinoti ir iš išmaniųjų aplikacijų.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Išmaniųjų programėlių privalumai: gali pasirūpinti net ir teisingu orchidėjų laistymu namuose

Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, dalijasi programėlių rekomendacijomis, kurios padės pasirūpinti namų ir lauko augalais.

„Auginantiems kambarinius augalus dažnai kyla klausimų apie tai, kaip juos prižiūrėti – kada laistyti, kiek šviesos reikia augalui. Kartais nežinome, ką daryti, jeigu augalo lapai pradeda keisti spalvą. Suteikti pirmąją pagalbą savo augalams galime pasitelkę specialiai tam pritaikytas mobiliąsias programėles“, – sako A. Lukošius.

Išsirinkite tinkamas kambarines gėles

Nusprendusiems į savo namus įnešti daugiau žalumos, visų pirma, reikėtų išsiaiškinti, kokie augalai tinkami auginti jūsų namuose. Reikėtų atsižvelgti į šviesos kiekį, kambario temperatūrą ir kitas namų savybes. Tai lengvai padarysite naudodamiesi programėle „Planta“. Aplikacijoje reikės užpildyti klausimyną apie namų sąlygas ir tuomet gausite rekomendacijas apie tai, kokie augalai tinkamiausi jūsų namams. „Planta“ taip pat tinkama programėlė ir augalų priežiūrai – jos funkcionalumas suteikia galimybę numatyti konkretų priežiūros planą jūsų turimoms kambarinėms gėlėms.

Pažinkite augalus

Pirmąsyk įsigijus kambarinę gėlę galite susidurti ne tik su priežiūros iššūkiais, bet ir sunkumais pažįstant augalus. Todėl aplikacija „PictureThis“ gali tapti jūsų pagalbininku. Nuotraukos pagalba ji geba atpažinti įvairias augalų rūšis, o jos duomenų bazėje – daugiau nei 17 000 pavadinimų. Programėle galite naudotis ne tik namuose, bet ir keliaudami, kadangi ji atpažįsta ne tik kambarinius augalus. Tačiau naudodamiesi šiuo išmaniuoju įrankiu ne tik sužinosite auginamos gėlės pavadinimą, bet ir sulauksite patarimų, kaip ją prižiūrėti. Programėlėje rasite daugybę gudrybių, kurios padės auginti sveikus ir gražius augalus.

Paprasta augalų priežiūra

Nesvarbu, kiek metų auginate kambarinius augalus, palaistyti gėles kartais pamirštame visi. Pasitelkę išmaniąją programėlę „Greg“, galėsite lengvai supaprastinti augalų priežiūros procesą. Nufotografavus augalą aplikacija pasiūlys augalui pritaikytus laistymo planus, taip pat kitus priežiūros žingsnius. Programėlės funkcionalumas nurodo unikalius augalo poreikius ir ilgą laiką leidžia mums mėgautis sveika kambarine gėle, sukuriančia namų jaukumą. „Greg“ yra tinkamas įrankis tiek pradedantiems, tiek patyrusiems botanikos mėgėjams.

Patyrusiems augalų augintojams

Jeigu save laikote augalų ekspertais, į pagalbą galite pasitelkti aplikaciją „Vera“. Ši augalų stebėjimo programėlė suteikia galimybę patiems sukurti priežiūros tvarkaraštį. Tai jos pranašumas prieš kitas rinkoje esančias aplikacijas, kadangi išvengiate iš anksto nustatytų priežiūros patarimų. Susikūrę asmeninę paskyrą galėsite lengvai fiksuoti savo priežiūros rutiną – pavyzdžiui, kada paskutinį kartą augalą laistėte ar tiesiog apipurškėte vandeniu, kada naudojote trąšas ar atlikote persodinimą. Vėliau programėlė atsiųs priminimus, kada laikas pasirūpinti savo kambarine gėle. Taip pat programėlėje rasite augalų priežiūrai skirtą tinklaraštį, kuriame pateikiami straipsniai apie veiksmingą priežiūrą.

Sodininkystės pradmenys

Neapsiribojantiems tik kambariniais augalais, o kuriantiems lauko gėlių darželį ar planuojantiems auginti daržoves padės „Blossom“. Programėlėje pateikiama informacija apie tai, kaip ir kada pradėti auginti sėklas lauko sodams, apie tai, kokius atstumus tarp sėklų reikėtų išlaikyti, taip pat sodinimo ir derliaus nuėmimo datas. Aplikacija taip pat išsiskiria tuo, kad siunčia įspėjimus apie orų pokyčius, o integruota nuotraukų funkcija gali pagelbėti norint atpažinti augalą užklupusias ligas. Ji taip pat pateiks patarimų, kaip užtikrinti augalo ilgaamžiškumą.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas