Išmaniųjų telefonų pardavimai ir toliau auga, „Samsung“ aplenkė „Apple“ ir susigrąžino lyderio poziciją

Lukas Snarskis

2024-04-17, 15:44

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų gamintojai kasmet pristato gausybę įvairiausių naujienų, tačiau tai niekaip nepadeda įtikinti vartotojų atsinaujinti. Tačiau situacija rinkoje po truputį gerėja, o metų pradžioje populiariausiu gamintoju tapo JAV technologijų milžinė „Apple“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Išmaniųjų telefonų pardavimai ir toliau auga, „Samsung“ aplenkė „Apple“ ir susigrąžino lyderio poziciją

Neseniai pasirodė naujausia pardavimų statistika, kuri atskleidžia, jog „Apple“ lyderystė išmaniųjų telefonų rinkoje ilgai netruko. IDC paskelbė pirmojo ketvirčio duomenis, o pagal juos – „Samsung“ susigrąžino pirmąją poziciją pagal telefonų pardavimus.

Remiantis naujausia informacija, „Samsung“ per pirmąjį metų ketvirtį pardavė 60,1 mln. išmaniųjų telefonų ir užfiksavo geriausią rezultatą rinkoje. Tiesa, bendrovės rezultatai yra 0,7 proc. prastesni nei buvo praėjusių metų pirmojo ketvirčio metu. Tačiau „Apple“ pardavimai atrodė kur kas prasčiau.

JAV technologijų bendrovė per minėtąjį laikotarpį pardavė 50,1 mln. išmaniųjų telefonų ir tai yra 10 proc. prastesni rezultatai nei analogišku periodu 2023 metais. Būtent gerokai suprastėję „Apple“ pardavimai ir lėmė tai, kad „Samsung“ sugrįžo į viršūnę.

IDC skelbia, jog pirmojo šių metų ketvirčio metu buvo parduota 289,4 mln. išmaniųjų telefonų, o tai yra 7,8 proc. daugiau nei atitinkamu periodu praėjusiais metais. Trečioje vietoje rikiuojasi „Xiaomi“, kurios pardavimai siekė 40,8 mln.

Tarp penkių populiariausių išmaniųjų telefonų gamintojų rasime ir „Transsion“, kuri valdo tokius prekinius ženklus kaip „Tecno“, „itel“ ar „Infinix“. Šios bendrovės pardavimai pasiekė 28,5 mln. ribą, o metinis augimas siekia net 84,9 proc., kas yra geriausias rezultatas tarp penkių populiariausių kompanijų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas