JAV ruošiasi suduoti dar vieną smūgį Kinijos technologijų milžinei: į juodąjį sąrašą bus įtrauktos dar keturios bendrovės, glaudžiai susijusios su „Huawei“

Arnas Balčiūnas

2024-03-21, 17:10

0 komentarų

Kinijos technologijų milžinė „Huawei“ pastaruoju metu išgyvena ne pačius geriausius laikus, ypatingai žvelgiant į išmaniųjų telefonų departamentą. Tačiau nepaisant įvairiausių sankcijų, bendrovė ir toliau kuria naujus produktus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
JAV ruošiasi suduoti dar vieną smūgį Kinijos technologijų milžinei: į juodąjį sąrašą bus įtrauktos dar keturios bendrovės, glaudžiai susijusios su „Huawei“

JAV vyriausybės pritaikytos sankcijos smarkiai apsunkino „Huawei“ situaciją, o netrukus ji gali tapti ir dar prastesnė. Joe Bideno administracija svarsto galimybę į juodąjį sąrašą įtraukti dar keturias bendroves, gaminančias lustus, kurios yra susijusios su Kinijos technologijų milžine.

Tarp minimų bendrovių yra „Qingdao Sien“, „SwaySure“, „Shenzhen Pensun Technology“, taip pat pirmaujanti Kinijos atminties lustų gamintoja „ChangXin Memory Technologies“, praneša „Bloomberg“ cituojami šaltiniai. Visos šios kompanijos jau netrukus turėtų atsidurti juodajame JAV sąraše.

JAV priėmus tokį sprendimą, reikštų, kad amerikiečių bendrovės, norinčios su minėtomis kompanijomis bendradarbiauti, turėtų gauti specialų leidimą. Šaltinių teigimu, be visų šių gamintojų, kurie iš tikrųjų gamina lustus, gali būti įtrauktos dar dvi įmonės, kurios veikia kaip įgaliotinės, padedančios „Huawei“ gauti riboto naudojimo įrangos 5G modemams ir technologijoms gaminti.

Verta prisiminti ir tai, jog ankstesniuose pranešimuose buvo teigiama, jog Kinijos vyriausybė daug investuoja į „Huawei“ tam, kad ši taptų didžiuliu lustų gamintoju, galinčiu konkuruoti su „Intel“ ar „Qualcomm“. Tai jau davė tam tikrų rezultatų, mat „Huawei“ neseniai pagamino „Kirin 9000S“, kurio kūrimo procesas truko trejus, o ne penkerius metus, kaip prognozavo JAV ekspertai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas