Kadaise lietuvių pamėgtas telefonų gamintojas sugrįžta: Kinijos automobilių milžinė perima kompanijos valdymą, ruošiamas naujas flagmanas

Lukas Snarskis

2023-01-02, 18:04

5 komentarai (-ų)

Kinijoje galime rasti gausybę įvairių kompanijų, kurios gamina išmaniuosius telefonus. Dažnai jos savo produktus siūlo ir Europoje, tačiau nesulaukia susidomėjimo – pradingsta. Panaši istorija įvyko ir su „Meizu“, kurios produkcija kadaise buvo itin populiari net ir Lietuvoje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kadaise lietuvių pamėgtas telefonų gamintojas sugrįžta: Kinijos automobilių milžinė perima kompanijos valdymą, ruošiamas naujas flagmanas

„Meizu“ vardą į išmaniųjų telefonų rinką ketina grąžinti Kinijos automobilių gamintojas „Geely“. Panašu, jog automobilius kurianti bendrovė perėmė visas „Meizu“ valdžiusios įmonės akcijas, o buvę akcininkai – pasitraukė. Skelbiama, kad šio proceso metu bendrovės rinkos subjekto tipas buvo pakeistas iš „kitos ribotos atsakomybės bendrovė“ į „ribotos atsakomybės bendrovė“.

Tokie pokyčiai rodo, jog „Geely“ perima visą „Meizu“ bendrovės veiklą. Pasikeitimai neturėtų labai stebinti, nes pirmosios kompanijų sąsajos atsirado dar praėjusių metų pradžioje. Kinijos automobilių gamintojas jau kuris laikas valdė dalį „Meizu“, o jau visai netrukus turėtų debiutuoti naujas išmanusis telefonas, kuris pasiūlys ne tik galingiausias specifikacijas, bet ir, tikėtina, specialias funkcijas „Geely“ automobilių savininkams.

Kiek anksčiau, socialiniame tinkle „Weibo“ pasirodė reklaminis vaizdo įrašas, kuriame skelbiama, kad naujasis „Meizu 20“ išmanusis telefonas pasirodys 2023 metų pavasarį. Remiantis pateikiama informacija, įrenginys jau pasiekė pasiruošimo masinei gamybai stadiją, tačiau daugiau jokių detalių apie šį flagmaną nėra pateikiama.

Vaizdo įraše galima įžvelgti ir tam tikrų telefono dizaino ypatumų. Bene akivaizdžiausia yra tai, jog „Meizu 20“ turės didžiulį ekraną, kuriame nematyti jokio asmenukių kameros iškirpimo, kas sufleruoja, apie po ekranu įmontuotą kamerą. Tikėtina, jog jau netrukus turėtumėme sužinoti ir daugiau informacijos apie „Geely“ bei „Meizu“ planus.

Tiesa, tai ne pirmas kartas, kuomet pasirodo tam tikra informacija apie „Meizu“ kuriamą flagmaną. Dar lapkričio pradžioje buvo pasklidęs reklaminis plakatas, o jame atskleidžiama, jog šiuo metu yra ruošiamas naujas flagmanas, kuris veiks su naujuoju „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2“ procesoriumi. Tikėtina, kad tai yra to paties „Meizu 20“ anonsas.

Remiantis „PriceBaba“ informacija, „Meizu“ gali išleisti dvi naujojo flagmano versijas – tai turėtų būti „Meizu 20“ ir „Meizu 20 Pro“, o šių modelio išleidimo tikimasi dar šių metų pabaigoje. Tiesa, vienas iš jų gali debiutuoti ir kiek vėliau, 2023 metų pradžioje. Pranešama, jog „20 Pro“ variantas gali turėti nuo 8 GB iki 12 GB operatyviosios (RAM) bei 256 GB arba 512 GB vidinės atminties ir bus siūlomas bent trijų spalvinių variantų.

5 komentarų

Europa

Kad sugrįžo tai nieko nereiškia,grižo ir Nokia, Sony,sharp bet jau pasivyti negali....

gipr

Jeigu,kas nors seka paskutinius Meizu gaminius,tai tikrai buvo verti dėmesio aparatai,tik gaila, kad skirti buvo tik Kinijos rinkai.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas