Kai blogiau jau nebegali būti: kadaise populiari Kinijos kompanija praneša blogas naujienas

Lukas Snarskis

2020-09-29, 13:30 (atnaujinta 2021-04-27, 00:40)

0 komentarų
Kai blogiau jau nebegali būti: kadaise populiari Kinijos kompanija praneša blogas naujienas

Kadaise Kinijos kompanija „Meizu“ buvo itin populiari ne tik vietinėje rinkoje, tačiau puikiai žinoma ir kituose regionuose, įskaitant ir Lietuvą. Nepaisant puikios praeities, pastarieji metai šiam gamintojui yra tikrai ne patys lengviausi, o visos turėtos pozicijos jau senokai užleistos tokiems konkurentams kaip „Xiaomi“, „Oppo“ ar „Vivo“.

Dar visai neseniai „Meizu“ vadovai žadėjo gerinti savo situaciją ir planavo pasiūlyti „Android 10“ pagrindu sukurtą „Flyme OS“ versiją kai kuriems savo telefonams, tačiau kažkada buvusios geros naujienos jau spėjo tapti ir blogomis. Kompanijos atstovai neseniai patvirtino, jog tokie įrenginiai kaip „Meizu X8“ ir „Meizu Note 8“ nebesulauks šio atnaujinimo.

Nors kompanija ganėtinai ilgą laiko žadėjo atnaujinti šiuos du išmaniuosius, tačiau dar vakar buvo paskelbta, jog „Android 10“ atnaujinimas telefonų savininkų nebepasieks. Tai tik dar kartą iliustruoja kokioje prastoje situacijoje yra „Meizu“ – kai daugelis gamintojų jau ruošia „Android 11“ atnaujinimus, šios kompanijos vadovai priversti pranešti blogas naujienas dviejų populiariausių „Meizu“ telefonų turėtojams.

Žinoma, reikėtų nepamiršti ir to, jog abu išmanieji telefonai buvo pristatyti dar 2018 metais, o išleidimo metu jie veikė su „Android 8 Oreo“ operacinės sistemos versija. Praėjus keliems mėnesiams po išleidimo buvo paskelbta apie planus atnaujinti šiuos įrenginius iki „Android 10“, tačiau akivaizdu, kad tokiam planui nebuvo lemta virsti realybe. Įdomu ir tai, jog „Meizu X8“ ir „Note 8“ modeliai ne tik, kad negaus „Android 10“ naujinio, tačiau jų palaikymas apskritai nutraukiamas.

Kaip skelbia pats gamintojas, „Android 10“ atnaujinimo nuspręsta atsisakyti dėl gausybės problemų, kurių nepavyko išspręsti. „Meizu“ atstovų teigimu, abu įrenginiai turėjo problemų susijusių su IMEI bei ryšio praradimais, taip pat neveikė ir „Bluetooth“ ryšys ar pirštų antspaudų jutiklis. Būtent šios priežastys ir lėmė pasikeitusius gamintojo planus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas