Kai kurie telefonų turėtojai gali susidurti su rimtomis problemomis: pasitikrinkite, ar jūsų įrenginyje nėra šios programėlės ir nedelsiant ją pašalinkite

Lukas Snarskis

2024-02-11, 09:41

0 komentarų

JAV kompanija „Apple“ didžiuojasi, kad „App Store“ programėlių parduotuvė yra saugi, nes prieš patvirtindama naujas aplikacijas atlieka daugybę saugumo patikrinimų. Ir atrodo, kad jai keliami aukštesni saugumo reikalavimai nei jos tiesioginei konkurentei. Tačiau tai nereiškia, kad ji puikiai užtikrina „App Store“ saugumą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kai kurie telefonų turėtojai gali susidurti su rimtomis problemomis: pasitikrinkite, ar jūsų įrenginyje nėra šios programėlės ir nedelsiant ją pašalinkite

Daugelis iš mūsų puikiai žino „LastPass“ slaptažodžių tvarkyklę. Pasirodo, kad prieš keletą dienų „Apple“ programėlių parduotuvėje atsirado netikra šios aplikacijos versija. Apie tai paskelbė ir tikrosios platformos kūrėjai, o „Apple“ prireikė daugiau nei 24 valandų, jog kenksminga programėlė būtų pašalinta.

„LastPass“ yra paslauga, kurią žmonės naudoja įvairių platformų prisijungimo vardams ir slaptažodžiams saugoti. Suklastota imitacinė programėlė, sukurta siekiant apgaule priversti žmones atskleisti savo pagrindinį slaptažodį, gali suteikti už jos slypintiems piktavaliams prieigą prie visų ar daugumos aplikacijų, kuriomis naudojasi žmogus.

„App Store“ parduotuvėje atsiradusi minėta programėlė „LassPass“ ne tik pavadinimu priminė originalią programėlę, bet ir nukopijavo „LastPass“ stilistiką ir vartotojo sąsają. Tiesa, nors apgaulė atrodė itin įtikinamai, tačiau buvo ir keletas požymių, rodančių, kad tai klastotė.

Daugelis „iPhone“ išmaniųjų telefonų savininkų greitai pastebėjo rašybos klaidas, o taip pat ir kitokį programėlės kūrėją nei originaliosios „LastPass“ versijos. Be to, ji turėjo tik vieną įvertinimą, o teisėta programėlė - daugiau nei 52 tūkst. Visose jos apžvalgose taip pat buvo pažymėta, kad tai apgaulinga aplikacija.

„LastPass“ kūrėjai į tai sureagavo dar vasario 7 dieną, kuomet sukūrė tinklaraščio įrašą, kuriame perspėjo savo naudotojus dėl šios programėlės, o vasario 8 dieną ji pagaliau buvo pašalinta iš „App Store“. Verta pastebėti, jog netikra „LastPass“ versija buvo prieinama nuo sausio 21 dienos.

Deja, tačiau nėra žinoma kiek žmonių parsisiuntė šią programėlę, tačiau galima daryti prielaidą, kad jai nepavyko pritraukti didelio parsisiuntimų skaičiaus, nes ji taip ir nepateko į jokį „Apple“ topą. Jei savo „iPhone“ turite „LassPass“, turėtumėte ne tik ją ištrinti, bet ir pasikeisti „LastPass“ slaptažodį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas