Kuriama naujos kartos SIM kortelė: naujoji technologija leis turėti dvi SIM korteles vienoje, tačiau jų veikimas kitoks nei galvojate

Arnas Balčiūnas

2024-04-28, 14:55

0 komentarų

Apie telefone esančią SIM kortelę galvojame ne taip dažnai, tačiau ji neabejotinai atlieka vieną svarbiausių ryšio funkcijų. Be SIM kortelės telefonas neprisijungs prie tinklo, o jūs liksite be 4G, 5G, skambinimo ir teksto siuntimo funkcijų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kuriama naujos kartos SIM kortelė: naujoji technologija leis turėti dvi SIM korteles vienoje, tačiau jų veikimas kitoks nei galvojate

Tai viena iš priežasčių, kodėl daugelis žmonių mieliau renkasi dviejų SIM kortelių telefonus, nes gali palaikyti ryšį per antrąjį tinklą, jei pirmasis sutrinka. Tačiau dabar yra pristatoma naujos kartos SIM kortelė, kuri vienu metu galės veikti kaip dvi.

„CSL Group“ paskelbė apie naująją rSIM technologiją, kuri tikrina savo tinklo ryšį ir automatiškai perjungia paslaugų teikėjus, jei ir kai jis sutrinka. Negana to, šis sprendimas leidžia vienoje SIM kortelėje saugoti du mobiliojo ryšio operatorių profilius, kas reiškia, jog nors savo telefone turėsite tik vieną SIM, bet ji galės veikti kaip dvi.

rSIM kūrėjų teigimu, ši technologija testuoja jūsų įrenginio ryšį tiesiogiai iš pačios SIM kortelės, nors suteikia galimybę telefonui prisijungti prie tarptinklinio ryšio tinklų ir atkurti ryšį. Perjungimas į atsarginį profilį vyksta tik tada, kai tarptinkliniu ryšiu nepavyksta atkurti ryšio.

Veikiausiai ši technologija nepakeis vienos SIM kortelės įrenginių į dviejų SIM kortelių įrenginius, nes dažnai reikia papildomos aparatinės įrangos, pavyzdžiui, siųstuvų, ir net reikia išduoti papildomą IMEI. Tačiau rSIM gali praversti, jei pagrindinis antrosios SIM kortelės turėjimo tikslas yra atsarginis ryšys.

Kalbant apie telefonus, vis dar galite įsigyti telefonus su dviem SIM kortelių lizdais arba tuos, kurie palaiko eSIM profilius, skirtus dviejų SIM kortelių konfigūracijai. Tačiau rSIM galimybė bus naudinga tokiais naudojimo atvejais, kaip daiktų internetas, kai net ir menkiausi ryšio sutrikimo atvejai gali būti nenaudingi, o jums nebūtinai visą laiką reikia antro aktyvaus ryšio.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas