Laukimas pagaliau baigtas: „Google“ oficialiai pristatė naująjį „Pixel 8a“, kuris kainuos nuo 549 eurų ir pasiūlys keletą naujovių

Lukas Snarskis

2024-05-08, 07:15

1 komentaras

Dar praėjusiais metais „Google“ pristatė naująjį „Google Pixel 7a“ išmanųjį telefoną. Šis vidutiniokas yra kiek brangesnis nei ankstesnių metų modelis, tačiau pasiūlė naujų galimybių, kurių daugelis laukė jau ne vienerius metus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Laukimas pagaliau baigtas: „Google“ oficialiai pristatė naująjį „Pixel 8a“, kuris kainuos nuo 549 eurų ir pasiūlys keletą naujovių

Internete jau kuris laikas buvo kalbama ir apie naują „Google“ kuriamą vidutinės klasės išmanųjį telefoną, o vakar, antradienį, pagaliau įvyko ir oficialus jo pristatymas. Kompanijos atstovai pademonstravo naująjį „Pixel 8a“ modelį, apie kurį buvo kalbama jau kuris laikas.

Pirmasis pasikeitimas, kurį pasiūlys naujasis „Google“ įrenginys – atnaujintas jo dizainas, kuris dabar atitinka „Pixel 8“ liniją. Čia nebėra kvadratinių kraštų, juos pakeitė labiau suapvalinti kampai. Plastikinė nugarėlė ir aliuminio rėmelis yra lygios matinės tekstūros, o priekinė dalis padengta „Corning Gorilla Glass 3“ stiklu.

„Google Pixel 8a“ yra atsparus dulkėms ir vandeniui, ką liudija ir IP67 standartas, o „Google“ teigimu, kad tai pats patvariausias A serijos telefonas. Išmanusis telefonas aprūpintas 6,1 colių įstrižainės OLED ekranu su 2 400 x 1 800 taškų raiška ir 120 Hz atsinaujinimo dažniu.

Įrenginio nugarėlėje rasime dvi kameras, o pagrindinė jų naudos 64 MP raiškos vaizdo jutiklį su f/1.89 diafragma. Antrasis „Pixel 8a“ modelio objektyvas – 13 MP plataus kampo. Priekinėje išmaniojo dalyje – 13 MP asmenukių kamera. Verta paminėti, jog visos trys kameros gali filmuoti 4K su 30 kadrų per sekundę, o nugarėlėje esantys objektyvai pasiūlys ir filmavimą su 60 kadrų per sekundę.

„Pixel 8a“ modelio nugarėlėje esantis plataus kampo objektyvas taip pat siūlo astrofotografijos laiko intervalo galimybę, 240 kadrų per sekundę sulėtintą filmavimą, sulietą vaizdo stabilizavimą, „Cinematic Pan“, 5 kartų skaitmeninį priartinimą ir optinį vaizdo stabilizavimą. Kalbant apie programinės įrangos funkcijas, su šiuo telefonu jūs gausite „Magic Editor“, „Best Take“, „Magic Eraser“, „Photo Unblur“, „Face Unblur“, „Real Tone“, „Top Shot“, „Live HDR+“ ir „Ultra HDR“.

Išmanusis telefonas veiks su „Google Tensor G3“ mikroschemų rinkiniu, o taip apt turės „Titan M2“ lustą, kuris skirtas papildomai apsaugai. „Pixel 8a“ taip pat turės 8 GB operatyviosios (RAM) ir 128 GB arba 256 GB vidinės atminties. Čia naudojamos LPDDR5X ir UFS 3.1 atmintinės.

Naujojo „Google“ įrenginio veikimą palaikys 4 492 mAh talpos baterija. Gamintojo teigimu, pilno įkrovimo užteks daugiau nei 24 valandoms. Išmanusis telefonas palaiko 18W įkrovimo galimybę, o taip pat siūlo ir Qi belaidį įkrovimą. Nesunku nuspėti, jog įrenginys pirkėjus pasieks su „Android 14“ operacine sistema, o gamintojas suteiks septynerių metų programinės įrangos palaikymą.

Išmanusis taip pat turi stereo garsiakalbius, po ekranu įmontuotą pirštų antspaudų jutiklį, „Wi-Fi 6“ ir „Bluetooth 5.3“ palaikymą. „Pixel 8a“ pirkėjams bus prieinamas mėlynos, žalios, smėlio ir juodos spalvų. Pigiausias įrenginio modelis kainuos nuo 549 eurų.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas