Legendinis telefonų gamintojas sugrįžta: jau anonsuojamas naujasis flagmanas, pirmieji pažadai privers išsižioti

Arnas Balčiūnas

2023-02-22, 16:51

1 komentaras

Kinijoje galime rasti gausybę įvairių kompanijų, kurios gamina išmaniuosius telefonus. Dažnai jos savo produktus siūlo ir Europoje, tačiau nesulaukia susidomėjimo – pradingsta. Panaši istorija įvyko ir su „Meizu“, kurios produkcija kadaise buvo itin populiari net ir Lietuvoje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Legendinis telefonų gamintojas sugrįžta: jau anonsuojamas naujasis flagmanas, pirmieji pažadai privers išsižioti

„Meizu“ vardą į išmaniųjų telefonų rinką ketina grąžinti Kinijos automobilių gamintojas „Geely“. Panašu, jog automobilius kurianti bendrovė perėmė visas „Meizu“ valdžiusios įmonės akcijas, o buvę akcininkai – pasitraukė. Tokie pokyčiai rodo, jog „Geely“ perima visą „Meizu“ bendrovės veiklą. Dabar pradeda aiškėti ir kodėl buvo atlikti visi šie pasikeitimai.

Kinijos kompanija „Meizu“ ruošiasi naujų išmaniųjų telefonų pristatymui, kuris bus surengtas vietinėje rinkoje. Šiandien, gamintojo atstovai išplatino reklaminį plakatą, kuriame reklamuojama galimybė iš anksto užsisakyti naujuosius „Meizu 20“ serijos įrenginius. Tokio veiksmo kaina – vos 1 Kinijos juanis, kas yra maždaug 0,14 eurų.

Išplatintame reklaminiame plakate teigiama, jog „Meizu“ investavo daugiau nei 14 mln. eurų siekiant sukurti greitesnius, stabilesnius ir geriau optimizuotus „Meizu 20“ serijos flagmanus. Pranešime teigiama, jog pavyko pasiekti net 10 kartų stabilesnį sistemos veikimą. Tiesa, neaišku su kuo tokios galimybės yra lyginamos, tačiau tikėtina, kad tai turėtų būti senesni bendrovės produktai.

Kiek anksčiau buvo skelbiama, jog „Meizu 20 Pro“ turėtų veikti su naujuoju „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2“ procesoriumi bei gali turėti nuo 8 GB iki 12 GB operatyviosios (RAM) bei 256 GB arba 512 GB vidinės atminties ir bus siūlomas bent trijų spalvinių variantų. Kol kas tai yra visos žinomos šio flagmano specifikacijos. Tiesa, anksčiau buvo pasirodę informacijos ir apie šių įrenginių integracijos galimybes su „Geely“ elektromobiliais.

Internete paplito vaizdo įrašas, kuriame matyti ne tik dar nepristatytas „Meizu 20“ išmanusis telefonas, tačiau ir „FlymeAuto“ vartotojo sąsaja, kuri skirta elektriniams automobiliams. Niekam ne paslaptis, jog „Meizu“ įrenginiai veikdavo su „FlymeOS“ sąranka, o tai rodo, kad šią platformą ketinama naudoti ir „Geely“ transporto priemonėse.

Panašu, kad tai yra papildomas patikrinimo etapas, kai inžinieriai testuoja visas sistemos ir telefono funkcijas ir tiesiog įsitikina, kad viskas veikia taip, kaip turėtų. Vaizdo įraše „FlymeAuto“ atrodo kaip greita vartotojo sąsaja ir puikiai reaguojanti, o ryšys tarp telefono ir didelio ekrano atrodo nepriekaištingas.

Neoficialiais duomenimis, „Meizu“ flagmanų pristatymas gali įvykti jau kovo 14 dieną, kuomet bus minimas 20 metų bendrovės jubiliejus. Kaip bebūtų, nei „Meizu“, nei „Geely“ atstovai tokios informacijos dar nėra patvirtinę.

1 komentarų

Karolis

Apie koki populeruma snekam jei Lietuvos rinkoje Meizu nei 1 proc rinkos neturejo...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas