Naujausio „Xiaomi“ flagmano remonto išlaidos nustebins daugelį: tokio įrenginio geriau jau nesudaužyti, nes teks gerokai patuštinti piniginę

Lukas Snarskis

2023-04-26, 07:46

1 komentaras

Kinijos kompanija „Xiaomi“ kasmet pristato gausybę įvairių išmaniųjų telefonų, o bene daugiausiai dėmesio sulaukia šios bendrovės flagmanai. Neseniai buvo pristatytas ir įspūdingasis „Xiaomi 13 Ultra“, tačiau jis įspūdingas ne tik savo savybėmis, bet ir atsarginių dalių kaina.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Naujausio „Xiaomi“ flagmano remonto išlaidos nustebins daugelį: tokio įrenginio geriau jau nesudaužyti, nes teks gerokai patuštinti piniginę

Dar ne taip ir seniai pristatyto „Xiaomi 13 Ultra“ tikrai negalėtumėme priskirti prie vidutinės klasės „Android“ išmaniųjų telefonų. Kinijos milžinės flagmanas pasižymi pačios aukščiausios klasės specifikacijomis, o aukščiausia klasė demonstruojama ir kuomet kalba pakrypsta apie jo surinkimą.

Naujausius produktus tikrinantis kanalas „WekiHome“ išardė naujausią „Xiaomi“ flagmaną ir atkreipė dėmesį, jog galinis dangtelis yra kiek neįprastos formos, ką neabejotinai įtakoja „Leica“ kamerų estetika. Negana to, nugarėlės dangtelį nėra taip lengva pašalinti, o tam įtakos turi ir kiek užapvalinti įrenginio kraštai.

Jeigu nuspręsite įsigyti šį išmanųjį telefoną – rekomenduojame saugoti jo nugarėlę. „Xiaomi“ skelbia, kad dirbtinės odos dangtelis kainuos maždaug 24 eurus. Žinoma, tai juokai, palyginus su kitomis „Xiaomi 13 Ultra“ dalimis. Naujas flagmano ekranas kainuos maždaug 180 eurų, o naujas kamerų komplektas – 192 eurus.

Akivaizdu, kad taisyti „Xiaomi 13 Ultra“ kainuos išties daug. Pagrindinė šio įrenginio plokštė kainuos maždaug 340 eurų, kas yra turbūt brangiausias išmaniojo telefono komponentas. Žinoma, ir pats telefonas nėra iš pigiųjų, tačiau jo taisymo kainos – dar didesnės. Reikėtų nepamiršti ir to, jog tai yra kainos, skirtos Kinijos rinkoje, todėl Europoje taisymo išlaidos gali būti ir ženkliai didesnės.

Priminsime, jog naujasis „Xiaomi 13 Ultra“ aprūpintas 6,73 colių įstrižainės OLED ekranu su Quad HD+ raiška bei 120 Hz atsinaujinimo dažniu. Lyg to būtų negana, „Xiaomi“ nubrėžė naujus standartus, kuomet kalbame apie ekrano ryškumą. Normaliomis sąlygomis maksimalus „13 Ultra“ ekrano ryškumas siekia 1 300 nitų, o esant priešais tiesioginius saulės spindulius – net 2 600 nitų.

Naujasis „Xiaomi“ išmanusis telefonas veiks su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2“ procesoriumi bei pasiūlys iki 16 GB operatyviosios (RAM) bei 1 TB vidinės atminties. Skelbiama, kad čia bus naudojami LPPDR5X ir UFS 4.0 lustai. Šio įrenginio veikimą palaikys 5 000 mAh talpos baterija su 90W greituoju įkrovimu, o taip pat ir 50W belaidžio įkrovimo galimybe.

Kaip ir buvo skelbiama dar prieš pristatymą, pagrindinė „Xiaomi 13 Ultra“ kamera aprūpinta vieno colio objektyvu, o čia bus naudojamas 50 MP raiškos „Sony IMX989“ sensorius. Pastarasis taip pat aprūpintas ir kintančia diafragma – nuo f/1.9 iki f/4.0. Kitos trys „Xiaomi“ flagmano kameros bus aprūpintos 50 MP raiškos „Sony IMX858“ vaizdo jutikliais.

Detalią informaciją apie šį „Xiaomi“ flagmaną galite rasti paspaudę čia.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas