Ne visi patenkinti „Xiaomi“ telefonų kokybe: Indijoje gamintojas priverstas pakeisti nekokybišką įrenginį

Lukas Snarskis

2020-11-02, 09:25 (atnaujinta 2021-04-27, 00:41)

0 komentarų
Ne visi patenkinti „Xiaomi“ telefonų kokybe: Indijoje gamintojas priverstas pakeisti nekokybišką įrenginį

Kinijos kompanija „Xiaomi“ yra gerai žinoma dėl savo plataus išmaniųjų telefonų asortimento įvairiausiuose kainų segmentuose. Pastaraisiais metais bendrovė sulaukė didžiulio populiarumo, ypač Indijoje. Šioje šalyje ji beveik neturi konkurentų dėl čia nuolat pristatomų konkurencingų ir visiems prieinamų įrenginių. Tačiau, ne visi klientai yra patenkinti kompanijos produkcija.

Visai neseniai, „Xiaomi“ atstovų buvo paprašyta pakeisti vieno Indijos kliento išmanųjį telefoną. Kompanijos atstovams net teko pasiaiškinti dėl Indijoje pardavinėjamų prastos kokybės produktų. Vartotojų patirtos žalos atlyginimo komisija įsakė įmonei ir jos įgaliotiems aptarnavimo centrams suteikti Andherio miesto gyventojui visiškai naują įrenginį. Be to, „Xiaomi“ buvo įpareigota sumokėti 10 tūkst. Indijos rupijų, kas yra maždaug 115 eurų, siekiančią kompensaciją.

Verta paminėti ir tai, jei naujas išmanusis telefonas nebus suteiktas, komisija nurodė, kad atsakovas turės grąžinti dar 6999 rupijų (80,4 euro), kuriuos klientas 2015 metų rugsėjo mėnesį sumokėjo už įrenginį. Nesunku nuspėti, kad „Xiaomi“ turbūt yra labiau priimtinas antrasis variantas. Juk kliento įrenginys šiuo metu yra tikrai gana pasenęs.

Anot pranešimo, Hiranna Fuladas įsigijo „Redmi 2 Prime“ (2015 metų gamybos) prietaisą. Po mėnesio nuo įsigijimo internetu jis susidūrė su įrenginio kaitimu ir baterijos problemomis. Dėl to H.Fuladas nunešė įrenginį į klientų aptarnavimo skyrių, kur jam prietaisą teko palikti dviem dienoms. Vėliau šis laikotarpis buvo pratęstas iki keturių, o dar vėliau ir iki septynių dienų.

Klientui teko papildomai apsilankyti aptarnavimo skyriuje dar du kartus, bet nesėkmingai. Kiek vėliau jam buvo pranešta, kad problemai išspręsti reikia daugiau laiko. H.Fuladas savo įrenginį iš aptarnavimo skyriaus atgavo tik po dviejų su puse mėnesio. Jis taip ilgai laukė, bet įrenginys vis tiek nebuvo pataisytas. Nepatenkintas „Xiaomi“ telefono naudotojas dar kartą nuvežė prietaisą į aptarnavimo skyrių, nes juk įrenginiu buvo beveik neįmanoma naudotis. Tuomet, jis kreipėsi į vartotojų komisiją dėl įsigyto neveikiančio įrenginio, kuris reikalavo kruopštaus remonto.

Klientas pateikė skundą, norėdamas gauti naujesnį išmaniojo telefono modelį arba gauti pilną skunde nurodytos kompensacijos sumos dydžio piniginę išmoką. Komisija atskleidė, kad, net ir gavus skundą, „Xiaomi“ su klientu elgėsi aplaidžiai. Teismas pažymėjo, kad prietaisas reikalavo remonto dar nepraėjus mėnesiui nuo jo įsigijimo. Kalbant nuoširdžiai, tai tikrai nėra idealu, bet „Xiaomi“ šiuo atveju suteikė dar ir labai prastą klientų aptarnavimą. Taip pat buvo atkrepiamas dėmesys, kad įmonei prireikė dviejų su puse mėnesių, tačiau prietaisas vis tiek nebuvo pataisytas. Galiausiai, komisija nusprendė, kad įrenginys buvo gamybos proceso brokas.

Kol kas H.Fuladas turės laukti atsakymo iš „Xiaomi“ atstovų. Šiuo atveju, mes esame beveik 100 proc. tikri, kad kompanija pasiūlys išmokėti pilną pinigų sumą. Tačiau, norint atgauti gerą savo vardą šio kliento akyse, kur kas geresnė išeitis būtų, kaip kompensaciją, pasiūlyti gerai veikiantį išmanųjį telefoną.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas