Niekuo dėta šeima liko šokiruota, išvydusi netikėtus svečius: „Apple“ programėlės klaida sukėlė paniką, bendrovė sulaukė ieškinio

MiTech.lt

2024-03-28, 12:00

0 komentarų

„Apple“ funkcija „Find My“ padėjo daugeliui naudotojų rasti pamestus įrenginius. „Apple“ inžinieriai tikrai nesukūrė šios programėlės tam, kad padėtų policijai susekti gaujas, tačiau tai nesutrukdė Misūrio policijos pareigūnams pasinaudoti ja pernai gegužę surengus reidą, kurio pasekmės buvo pražūtingos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Niekuo dėta šeima liko šokiruota, išvydusi netikėtus svečius: „Apple“ programėlės klaida sukėlė paniką, bendrovė sulaukė ieškinio

Viena Fergusono (Misūris) šeima padavė į teismą Sent Luiso apygardos policiją po to, kai specialiosios paskirties būrys, remdamasis informacija iš „Find My“ – funkcijos, padedančios „Apple“ naudotojams rasti pamestus ar pavogtus įrenginius, – įsiveržė į jų namus. Ieškinyje teigiama, kad programinei įrangai trūksta tikslumo, kad būtų galima nustatyti prietaiso buvimo vietą konkrečiu adresu.

Laikraštis „Riverside Times“ pažymi, kad Brittany Shamily buvo namuose su savo vaikais, įskaitant trijų mėnesių vaiką, kai praėjusių metų gegužę pareigūnai su visa taktine ekipuote įsiveržė pro jos lauko duris su taranu. Jie nukreipė ginklus į Shamily vyrą Lindel Briscoe, kuris su kitais vaikais miegojo savo darbo sunkvežimyje važiuojamojoje kelio dalyje.

Pareigūnai ieškojo ginklų ir medžiagos, susijusios su tą rytą įvykusia automobilio vagyste. Jie pusvalandį vertė stalčius ir darė kitą žalą, kol išvyko tuščiomis rankomis. Pranešama, kad vienas pareigūnas išmušė skylę sienoje, o kitas išlaužė pakabinamas lubas.

Anksčiau tą pačią dieną, maždaug už 16 mylių, Pietų apygardoje, šeši asmenys, kaip pranešama, prie „Waffle House“ pavogė automobilį „Dodge Charger“. Įvykio vietoje automobilio savininkų draugas policijai pasakė, kad automobilyje buvo jų „AirPods“, ir pasiūlė juos susekti naudojant „Find My“. „Apple“ sekimo sistema nuvedė pareigūnus į Shamily namus. Tuomet valdžios institucijos paprašė kratos orderio, nes įtarė, kad gyvenamojoje vietoje yra šaunamųjų ginklų.

Po klaidingo reido policija rado „AirPods“, gulėjusius gatvėje prie namo. Vėliau viena iš Brittany ir Briscoe dukterų pranešė mačiusi, kaip kaimynystėje važiuoja galbūt pavogtas „Charger“. Vienas iš automobilio vagių galėjo išmesti „AirPods“ per langą šalia namo. Vėliau tą pačią dieną nusikaltėliai automobilį sudaužė maždaug už šešių mylių.

Ieškinyje teigiama, kad „Apple“ sekimo funkcija nesuteikė pakankamos priežasties ginkluotam reidui. Nežinoma, ar orderį išdavęs teisėjas žinojo, kad SWAT paraiškoje dėl orderio nurodė vietą iš programėlės „Find My“. Šeimos advokatas teigė, kad šis atvejis yra pavyzdys, kaip pernelyg dažnai naudojamos SWAT komandos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas