Pasigendate mažesnių ir kompaktiškesnių telefonų? „Xiaomi“ vadovas atskleidė kodėl tokių įrenginių nuolat mažėja

Lukas Snarskis

2023-04-26, 13:06 (atnaujinta 2023-04-26, 13:33)

3 komentarai (-ų)

Išmanieji telefonai nuolatos kinta, o per pastaruosius metus jie tapo ne tik galingesnis, bet ir gerokai didesni. Tai, kas anksčiau buvo laikoma dideliu įrenginiu, dabar priskiriama prie kompaktiškų modelių ir pan. Ir tokia tendencija, veikiausiai, nepasikeis ir artimiausiu metu.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Pasigendate mažesnių ir kompaktiškesnių telefonų? „Xiaomi“ vadovas atskleidė kodėl tokių įrenginių nuolat mažėja

Vienas didžiausių telefonų gamintojų pasaulyje „Xiaomi“ siūlo pačių įvairiausių įrenginių – nuo itin pigių iki aukščiausios klasės. Tačiau dauguma bendrovės produktų yra panašaus dydžio ir nė iš tolo neprimena kompaktiškumo. Žinoma, tokia tendencija vyrauja visoje rinkoje, o „Xiaomi“ generalinis direktorius Lei Junas atskleidė kodėl taip yra.

„Xiaomi“ direktorius nepraleido progos pabendrauti su kompanijos produktų naudotojais socialiniame tinkle „Weibo“, kur sulaukė klausimo ar bendrovė nesvarsto pasiūlyti mažesnių ir kompaktiškesnių išmaniųjų telefonų. Atsakydamas į tokį klausimą, L.Junas pažymėjo, jog „Xiaomi 13“ modelis yra gera opcija ieškantiems kompaktiško įrenginių.

Neseniai į Europą atkeliavęs „Xiaomi 13“ išmanusis telefonas yra beveik identiškų matmenų kaip ir „iPhone 14“ bei siūlo puikų balansą tarp ekrano dydžio ir pojūčio, kuomet juo naudojamasi. Tačiau „Xiaomi“ generalinis direktorius pažymėjo ir tai, jog bendrovė neturi planų gaminti mažesnių įrenginių ir atskleidė to priežastis.

„Xiaomi“ atstovo teigimu, nors rinkoje ir yra nemažai pirkėjų, kurie ieško kompaktiško dydžio išmaniųjų telefonų, tačiau tokių potencialių pirkėjų grupė – labai maža. Tai reiškia, jog pristačius mažesnį įrenginį būtų sunku jį parduoti, todėl tokia gamyba būtų nuostolinga. Pažymima, kad sukurti išmanųjį telefoną kainuoja nemažai pinigų, o mažas jo dydis neigiamai paveiktų ir jo galimybes.

Tai, kad mažų išmaniųjų telefonų rinka mažėja – jokia paslaptis. Tai, kas anksčiau buvo įprasta – dabar tapo retenybe. Rinkoje galima rasti vos keletą variantų, kuriuos būtų galima priskirti prie kompaktiškų įrenginių kategorijos. O ar pasigendate tokių išmaniųjų jūs? Kviečiame sudalyvauti mūsų apklausoje, o jūsų nuomonę norėtumėme išgirsti ir komentaruose.

3 komentarų

Alfonsas P.

Gaila, kad tokios Xiaomi gen. direktoriaus išvados apie potencialus pirkėjus. Galėtų kokia nors kita kompanija pasiryžti gaminti mažesnius telefonus, ne kaip Xiaomi, kurie kepa ir kepa naujus išmaniuosius it bandeles ir bijo išleisti keletą mažesnių modelių. Kvaila ir liūdna.

Rytis

Norėtųsi kad nors viena kompanija išleistų ir dar didesnį telefoną, nes prieš tai turėjau Huawei mate 20 X 5g, 7,2 ir labai patiko.

Lukas Snarskis

Šių dienų alternatyva tam, veikiausiai, būtų sulenkiami telefonai 🤔

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas