Pasirodė naujojo „Huawei” procesoriaus galios rezultatai: „Snapdragon 865+” gali slėptis po lapais

Ignas Petrikonis

2020-10-14, 11:00 (atnaujinta 2022-11-29, 01:57)

1 komentaras
Pasirodė naujojo „Huawei” procesoriaus galios rezultatai: „Snapdragon 865+” gali slėptis po lapais

„Huawei” jau išsiuntė kvietimus į spalio 22 dieną vyksiantį „Mate 40” serijos pristatymą. Tradiciškai gandų malūnas apie dar neišleistų išmaniųjų funkcijas ir galimybes nenustoja suktis, o vienas didžiausių entuziastų susižavėjimą skatinančių naujųjų „Huawei” flagmanų aspektų yra naujasis „Kirin 9000” procesorius. Panašu, kad kompanijai ilgai išsaugoti paslapčių nepavyko, kadangi lusto galios duomenys šiandien išlindo į viešumą.

Išmaniųjų telefonų pajėgumo testavimo programėlės „Geekbench” duomenų bazėje galima rasti paslaptingo NOH-NX9 kodiniu pavadinimu žymimo įrenginio testo rezultatą. Vieno branduolio kategorijoje surinkti 1020 taškai, o kelių branduolių - 3710. Tokie skaičiai neleidžia suabejoti, jog tokį didelį rezultatą pasiekti galėjo tik vienas iš naujos kartos 5nm lustų, o „Huawei” jų turi tik vieną - „Kirin 9000”.

Palyginimui, „Snapdragon 865+” turinti „Samsung Galaxy Note20 Ultra” versija analogiškame teste renka atitinkamai 900 ir 3100 taškų. Atotrūkis išties nemažas, ypač kelių branduolių kategorijoje, leidžia tikėtis, kad „Huawei Mate 40” serijos atstovai bus pastebimai spartesni už dabartinius flagmanus.

Vis dėlto yra viena problemėlė. „Snapdragon 865+” gaminamas pagal senesnę 7nm technologiją, tad jo negalime laikyti visaverčiu „Kirin 9000” konkurentu. Kur kas rimtesnis priešininkas bus gruodį debiutuosiantis „Snapdragon 875”, taip pat paremtas 5nm gamybos procesu, kuris tradiciškai turėtų pranokti „Huawei” lustą.

Taip pat reikėtų paminėti, jog vasarą įvestos JAV sankcijos sutrukdė „Huawei” pagaminti pakankamai „Kirin 9000”. Jų atsargų galimai užteks keliems „Huawei Mate 40” flagmanų prekybos mėnesiams (8,8 milijono vienetų), tačiau vėliau kompanija privalės ieškoti kito lusto, kadangi be sankcijų apribotos „TSMC” nėra kito gamintojo, kurio technologijos leistų pagaminti „Kirin 9000”.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas