Paskelbta „Poco F5“ serijos telefonų pristatymo data: iki oficialaus debiuto liko nebedaug, aiškios ir pagrindinės specifikacijos

Arnas Balčiūnas

2023-04-27, 09:30

0 komentarų

Kinijos milžinės „Xiaomi“ dukterinė bendrovė „Poco“ yra puikiai žinoma ir daugelio lietuvių pamėgta dėl puikiomis savybėmis pasižyminčių išmaniųjų telefonų. Jau netrukus bus pristatyta ir dar viena nauja įrenginių serija.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Paskelbta „Poco F5“ serijos telefonų pristatymo data: iki oficialaus debiuto liko nebedaug, aiškios ir pagrindinės specifikacijos

Internete jau kuris laikas sklinda kalbos apie naujus „Poco F5“ serijos išmaniuosius telefonus, o dabar aišku ir kada įvyks jų pristatymas. Socialiniame tinkle „Twitter“ buvo paskelbta, jog naujieji „Xiaomi“ dukterinės bendrovės produktai bus pristatyti jau gegužės 9 dieną, o spaudos konferencijos pradžia – 15:00 val. Lietuvos laiku.

Jau yra žinoma, jog šią seriją sudarys du išmanieji telefonai - tai „Poco F5“ bei „Poco F5 Pro“. Dar nepristatytas „Poco F5 Pro“ buvo aptiktas „Geekbench“ duomenų bazėje, o neseniai buvo pastebėtas ir „Poco F5“ modelis. Kaip paaiškėjo, šis išmanusis telefonas veiks su „Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2“ procesoriumi bei turės iki 12 GB operatyviosios (RAM) atminties.

Tokią informaciją patvirtino ir „Qualcomm“, kurie atskleidė, jog netrukus pasirodantis „Poco F5“ modelis išties veiks su naujausiu „Snapdragon 7“ serijos mikroschemų rinkiniu. Bendrovės atstovų teigimu, ši platforma, lyginant su „Snapdragon 7 Gen 1“, užtikrins 50 proc. didesnį našumą, 13 proc. didesnį energijos vartojimo efektyvumą ir 2 kartus geresnį dirbtinio intelekto našumą.

Neoficialiais duomenimis, naujasis „Poco F5“ turėtų pasižymėti panašiomis specifikacijomis kaip ir „Redmi Note 12 Turbo“ modelis. Tai reikštų, kad šis išmanusis telefonas turės 6,67 colių įstrižainės AMOLED ekraną, 5 000 mAh talpos bateriją, o pirkėjus pasiektų su „MIUI 14“ vartotojo sąsaja, kuri sukurta pagal „Android 13“ operacinės sistemos versiją.

Priminsime, jog neseniai paaiškėjo ir „Pro“ modelio savybės. „Poco F5 Pro“ bus aprūpintas 6,67 colių įstrižainės AMOLED ekranu su 2K raiška, o viršutinėje ekrano dalyje – nedidelė išpjova, kur įmontuota 16 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpinta asmenukių kamera. Verta pažymėti ir tai, jog šis ekranas pasižymės 120 Hz atsinaujinimo dažniu, o taip pat ir HDR10+ palaikymu.

Netrukus pasirodantis „Poco F5 Pro“ turėtų veikti su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1“ procesoriumi bei turės iki 16 GB operatyviosios (RAM) bei 512 GB vidinės atminties.

Dar nepristatyto „Poco F5 Pro“ telefono nugarėlėje – trys kameros. Pagrindinė jų aprūpinta 64 MP raiškos „Sony IMX800“ sensoriumi su optiniu vaizdo stabilizavimu. Greta rasime 8 MP plataus kampo kamerą, o taip pat ir 2 MP makro objektyvą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas