Paskelbtas populiariausių telefonų sąrašas: absoliutus „Nokia“ ir „Apple“ dominavimas, o pirmasis trejetukas nustebins daugelį

Lukas Snarskis

2024-01-29, 07:46

2 komentarai (-ų)

Dar 2021 metais pasaulyje buvo fiksuojama daugiau nei 7,1 mlrd. telefonų naudotojų, o tai sudaro maždaug 90 proc. visų planetos gyventojų. Telefonas yra daugelio mūsų gyvenimų sudedamoji dalis, kuris ne tik padeda komunikuoti, bet ir leidžia atlikti įvairias kitas užduotis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Paskelbtas populiariausių telefonų sąrašas: absoliutus „Nokia“ ir „Apple“ dominavimas, o pirmasis trejetukas nustebins daugelį

Praėjusiais metais JAV technologijų bendrovė „Apple“ tapo populiariausiu išmaniųjų telefonų gamintoju, pirmąsyk per daugiau nei dešimtmetį aplenkusi savo pagrindinę konkurentę „Samsung“. „iPhone“ įrenginiai nuolat patenka tarp populiariausių, tačiau kurie telefonai buvo parduoti daugiausiai kartų per visą istoriją?

Tarp populiariausių telefonų istorijoje – nemažai įrenginių, kuriuos šiandien naudoja jau retas iš mūsų. Daugiausiai istorijoje buvo parduota „Nokia 1100“ įrenginių. Šis legendinis prietaisas buvo parduotas 250 mln. kartų ir tai yra geriausias rezultatas. Įdomu ir tai, jog antroje pozicijoje – kiek kitoks „Nokia 1100“ modelio variantas.

Antroje vietoje esantis modelis buvo parduotas 248 mln. kartų. Tai reiškia, jog abi šios modifikacijos buvo parduotos net 498 mln. kartų ir tokiam „Nokia“ pasiekimui neprilygsta niekas kitas. Trečioje populiariausių istorijoje telefonų sąrašo vietoje – „iPhone 6“ serijos modeliai. Skelbiama, kad „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ išmanieji telefonai buvo parduoti net 222 mln. kartų.

„Apple“ išmanieji telefonai, kurie debiutavo dar 2014 metais pažymėjo naują šios rinkos etapą, kuomet ženkliai padidėjo ekranai, bei iki šiol yra geriausiai parduodami JAV bendrovės mobilieji įrenginiai. „iPhone 6“ pasižymėjo 4,7 colių, o „iPhone 6 Plus“ – 5,5 colių įstrižainės ekranu.

Verta pastebėti ir tai, jog tarp dvidešimties daugiausiai parduotų telefonų – absoliutus „Nokia“ ir „Apple“ įrenginių dominavimas. Visame sąraše yra vos dvi išimtys – tai 14 vietoje esantis „Samsung E1100“ ir 17 pozicijoje besirikiuojantis „Motorola Razr V3“ modelis.

Nesunku pastebėti, jog daugelio pamėgtas „Nokia 3310“ telefonas, tarp populiariausių visų laikų įrenginių, atsidūrė vos 19 pozicijoje. Kultinis „Nokia“ modelis buvo parduotas 126 mln. kartų.

Skirtingai susiklostė ir šiame sąraše dominuojančių bendrovių likimas. Po telekomunikacijų rinkos reguliavimo panaikinimo, iš pradžių Europoje, o vėliau ir Azijoje, „Nokia“ nepavyko pereiti prie išmaniųjų telefonų ir greitai pralaimėjo konkurencinę kovą „Apple“, „Google“ ir „Samsung“.

2014 metais legendinį prekinį ženklą įsigijo „Microsoft“, siekdami išpopuliarinti „Windows Phone“ platformą, tačiau toks planas neišdegė. Tuomet „Nokia“ telefonų verslas atsidūrė „HMD Global“ kompanijai, kuri šiuo legendiniu ženklu pažymėtus išmaniuosius su „Android“ operacine sistema kuria iki šiol.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas