Pirmųjų „MacBook“ su „Apple“ procesoriais dar teks palaukti

Justas Stasiulaitis

2020-10-10, 14:55 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

0 komentarų
Pirmųjų  „MacBook“ su „Apple“ procesoriais dar teks palaukti

Remiantis patikimais šaltiniais, „Apple“ ateinančio antradienio renginyje pristatys naujuosius „iPhone 12“ telefonus ir dar kelis įrenginius, tačiau tarp jų nebus to, ko laukia nemažai entuziastų - laukiantiems pirmojo „MacBook“ su „Apple“ kurtu procesoriumi dar teks palaukti.

„Bloomberg“ atstovas Markas Gurmanas šiandien pranešė, kad pirmasis „Mac“ su įmontuotu „Apple Silicon“ procesoriumi bus pristatytas lapkričio mėnesį. Gurmanas teigė, kad šis „Mac“ bus nešiojamojo tipo kompiuteris, tačiau nesutariama, ar tai bus naujas 13 colių „MacBook Pro“, ar naujas „MacBook Air“, ar netgi plonasis 12 colių „MacBook“. Gurmanas anksčiau teigė, kad pirmasis „Apple Silicon Mac“ bus pademonstruotas „iki“ lapkričio mėnesio, tačiau šiandienos pranešimas susiaurina tai iki „lapkričio“. Taigi, mažai tikėtina, kad apie naujos kartos „MacBook“ išgirsime kitos savaitės „Apple“ renginyje.

Primename, kad per birželio mėnesio WWDC konferenciją, pagrindinio pranešimo metu, „Apple“ paskelbė, kad nuo šių metų pradžios atsisakys „Intel“ kuriamų procesorių ir naudos savo sukurtus lustus, žadėdamą, jog tai bus pats efektyviausias procesorius rinkoje. Tuo metu „Apple“ teigė, kad planuoja pirmąjį „Mac“ su „Apple Silicon“ pristatyti iki metų pabaigos ir perėjimą prie naujųjų procesorių, užbaigti maždaug per dvejus metus.

„Apple Silicon“ procesoriai yra pagrįsti „ARM“ architektūra, o tai reiškia, kad būsimi „Mac“ kompiuteriai palaikys tūkstančius „iPhone“ ir „iPad“ programų, be jokių pastangų adaptacijai. Šios programos bus platinamos per „Mac App Store“, nebent to atsisakys patys kūrėjai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas