Programėlės, kurios sulaukia daugiausia Jūsų dėmesio: lyderis ir toliau išlieka tas pats

Lukas Snarskis

2020-10-05, 10:35 (atnaujinta 2021-04-27, 00:40)

0 komentarų
Programėlės, kurios sulaukia daugiausia Jūsų dėmesio: lyderis ir toliau išlieka tas pats

2020 metai jau artėja link pabaigos, o šiandien pasirodė ir populiariausių mobiliųjų programėlių dešimtukas, kuris atskleidžia daugelio Jūsų įpročius. Pagal trečiojo ketvirčio statistiką sudarytas sąrašas atskleidžia, jog populiariausia aplikacija ir toliau išlieka „TikTok“.

Nors kinų sukurta „TikTok“ ir patiria nemažai problemų, kurios, kaip nesunku nuspėti, susijusios su JAV Vyriausybe, tačiau net ir tai nesutrukdė ir toliau išlikti populiariausia. „TikTok“ yra populiariausia ne tik pasauliniu mastu, bet ir abiejose, „App Store“ ir „Google Play“, populiariausiose programėlių parduotuvėse.

Bendrame reitinge antrąją poziciją užėmė „Facebook“, o iškart po šio socialinio tinko seka „Zoom“ programėlė. Kaip ir įprasta, tarp lyderių yra ir daugiau su „Facebook“ susijusių produktų – ketvirtoje vietoje matome „WhatsApp“, laipteliu žemiau „Instagram“, o aštuntoje vietoje – „Messenger“. Įdomu tai, jog trečioje vietoje pagal populiarumą „App Store“ parduotuvėje matome „YouTube“, tačiau šios platformos nerasime nei „Google Play“, nei bendrame populiariausiųjų sąraše.

Kalbant apie pajamas, kurias susirenka populiariausių programėlių parduotuvių vadovai – ir toliau akivaizdžiu lyderiu išlieka „Apple“. „App Store“ per trečią metų ketvirtį surinko 19 mlrd. JAV dolerių pajamų, kai „Google Play Store“ suskaičiavo kone dvigubai mažiau – 10,3 mlrd. Tiesa, toks skirtumas galimas ir dėl to, jog „Android“ telefonai Kinijoje parduodami be „Play Store“, todėl nesunku nuspėti, kad „Google“ gaunamos pajamos iš Kinijos nėra įtrauktos į šią statistiką.

Žvelgiant į mobiliųjų žaidimų segmentą – lyderiu išlieka „Honor of Kings“ žaidimas, kurį sukūrė „Tencent Games“. Pagal iš žaidimų gaunamas pajamas sudarytas reitingas atskleidžia, jog antroje vietoje šįsyk matome „PUBG Mobile“, o trečioje „Pokemon GO“. Nesunku pastebėti ir ganėtinai didelius skirtumus tarp „App Store“ reitingo ir „Google Play“.

Abiejuose platformose lyderių trejetukas skiriasi kardinaliai. Jeigu „Apple“ parduotuvėje daugiausiai pajamų pelno „Honor of Kings“, „PUBG Mobile“ ir „3 Kingdoms Strategic“, tai „Android“ pasaulyje analogiškas trejetas atrodo taip: „Coin Master“, „Pokemon GO“ ir „Lineage M“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas