Programėlių kūrėjai Europoje jau gali testuoti savo „iOS“ programėles, skirtas alternatyvioms aplikacijų parduotuvėms

Lukas Snarskis

2024-02-12, 16:36

0 komentarų

JAV technologijų bendrovė „Apple“ per pastaruosius keletą metų sulaukė nemažai kritikos dėl išmaniuose telefonuose naudojamos uždaros platformos. Kompanija ne karta kritikuota, nes savo įrenginiuose nėra galimybės naudotis trečiųjų šalių aplikacijų parduotuvėmis ar mokėjimų sistemomis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Programėlių kūrėjai Europoje jau gali testuoti savo „iOS“ programėles, skirtas alternatyvioms aplikacijų parduotuvėms

„Apple“ yra priversta laikytis Europos Sąjungoje galiojančio Skaitmeninių rinkų akto, o neseniai buvo paskelbta apie didžiulius pokyčius, kurie netrukus palies „iOS“ operacinę sistemą, „App Store“ parduotuvę, o pakeitimai bus pradėti taikyti jau kovo mėnesį, kuomet pasirodys „iOS 17.4“ platformos versija.

„iPhone“ išmaniuose telefonuose bus galima naudoti ne tik „App Store“ programėlių parduotuvė, kuri iki šiol buvo vienintelė naudotojų opcija. „Apple“ atvers galimybę ir kitiems gamintojams pasiūlyti savo aplikacijų parduotuves.

Jau dabar „Apple“ programėlių kūrėjai gali išbandyti tokią galimybę. Skelbiama, jog kūrėjams jau atverta galimybė ne tik ištestuoti savo „iOS“ programėles, bet ir alternatyvas jų parduotuves. Šis žingsnis leis sutikusiems su prieštaringai vertinamomis verslo sąlygomis naudotis naujomis „App Store Connect“ ir „App Store Connect API“ funkcijomis kuriant savo programas.

Priminsime, jog iš trečiųjų šalių atsisiųstoms programėlėms bus taikoma „bazinė peržiūra“, kuri turėtų užtikrinti vartotojų saugumą.

Siekdama užtikrinti, kad alternatyvių programėlių parduotuvių kūrėjai „įsipareigotų laikytis saugumo reikalavimų, padedančių apsaugoti naudotojus ir programėlių kūrėjus“, „Apple“ suteiks specialius leidimus. Teigiama, jog bendrovė taip pat pridės papildomų apsaugos priemonių, kurios neleis paleisti „iOS“ platformai skirtų programėlių, jei jose bus aptikta kenkėjiško kodo.

„Apple“ atstovai pažymi, kad kompanija turės „mažiau galimybių“ kovoti su tokiais pavojais kaip sukčiavimo, piktnaudžiavimo atvejais arba kitais neteisėtais veiksmais, taikant naujas DMA priverstines nuostatas. Bendrovė planuoja pasidalyti daugiau informacijos su savo klientais kovo mėnesį, kai įsigalios visi šie pakeitimai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas