„Qualcomm“ pristatė naują mobilųjį procesorių: pasiūlys žymiai daugiau galios nei anksčiau, pirmieji telefonai debiutuos netrukus

Lukas Snarskis

2023-03-17, 13:17

0 komentarų

Daugelis galingiausių išmaniųjų telefonų naudoja JAV mobiliųjų procesorių milžinės „Qualcomm“ sukurtas mikroschemų rinkinius, tačiau ši kompanija kuria produktus ne tik flagmanams, tačiau ir kitų klasių įrenginiams.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Qualcomm“ pristatė naują mobilųjį procesorių: pasiūlys žymiai daugiau galios nei anksčiau, pirmieji telefonai debiutuos netrukus

Šiandien „Qualcomm“ pristatė naująjį „Snapdragon 7+ Gen 2“ mikroschemų rinkinį, kuris jau netrukus debiutuos ne viename vidutinės klasės išmaniajame telefone. Tiesa, įdomu tai, jog JAV bendrovė taip ir nepristatė „Snapdragon 7+ Gen 1“ modelio ir iškart peršoko prie antros kartos.

Naujasis „Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2“ pasiūlys ne tik daugiau galios nei ankstesnis modelis, tačiau ir pagerintą energijos suvartojimą. Skelbiama, jog pagrindinis „Kryo“ procesoriaus branduolys turės 2,91 GHz taktinį dažnį, o visas 1+3+4 branduolių paketas pasiūlys daugiau nei 50 proc. geresnį veikimą nei „Snapdragon 7 Gen 1“ mikroschemų rinkinys.

Deja, tačiau „Qualcomm“ atstovai neatskleidė daugiau tikslesnės informacijos apie naująjį rinkinį, tačiau geros naujienos yra tos, jog ši naujiena jau netrukus bus naudojama išmaniuose telefonuose. JAV kompanijos atstovai sako, kad pirmieji įrenginiai turėtų pasirodyti dar šį mėnesį.

Kitos platformos funkcijos apima automatinį kintamo dažnio šešėliavimą, kuris pirmame plane rodomas žaidimų scenas didele raiška ir palieka žemos raiškos foną, kad būtų taupoma energija ir ištekliai. Taip pat yra „Volumetric Rendering“, kuris debiutavo su „Snapdragon 8 Gen 1“ platforma.

„Qualcomm“ atnaujino ir savo „AI Engine“ dirbtinio intelekto technologiją, kuri dabar pasiūlys dukart geresnį veikimą bei naudos 40 proc. mažiau baterijos energijos. „Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2“ taip pat turi „Snapdragon X62 5“ modemų sistemą, kuri leis pasiekti iki 4,4 Gbps siekiančią atsisiuntimo spartą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas