Rusijoje bandoma sugrįžti iš akmens amžiaus: Kremlius telefonus siekia ir vėl paversti išmaniais, tačiau įgyvendinti beprotišką sumanymą nebus lengva

Arnas Balčiūnas

2023-03-12, 12:05 (atnaujinta 2023-03-12, 12:18)

14 komentarai (-ų)

Vos tik Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, į tai sureagavo ir „Google“, kuri paskelbė, jog išjungs reklamas bei įvairius naujienų kanalus iš Rusijos, o vėliau ėmėsi ir papildomų veiksmų. Nuo praėjusių metų kovo šalyje nebeveikia ir „Google Play“ mokėjimų sistema, kuri naudojama visuose „Android“ įrenginiuose.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Rusijoje bandoma sugrįžti iš akmens amžiaus: Kremlius telefonus siekia ir vėl paversti išmaniais, tačiau įgyvendinti beprotišką sumanymą nebus lengva

Rusijoje nuolat yra ieškoma įvairiausių sprendimų, kurie padėtų išvengti priklausomybės nuo Vakarų kompanijų technologijų. Būtent dėl šios priežasties buvo sukurta „RuStore“ programėlių parduotuvių, kuri yra alternatyva „Google Play Store“. Šią aplikaciją sukūrė rusų technologijų bendrovė VK, kuri iš dalies yra valdomas „Gazprom-Media“.

Dabar siekiama, jog „RuStore“ programėlių parduotuvė atsidurtų visuose „Android“ išmaniuose telefonuose, kurie yra parduodami Rusijoje. Rusijos skaitmeninės plėtros ministerija nori teisiškai įpareigoti išmaniųjų telefonų gamintojus į įrenginio sistemą integruoti „RuStore“, kuri būtų naudojama vietoje „Play Store“.

Remiantis naujausia informacija, norima, kad tokia integracija leistų vartotojams susieti savo išmanųjį telefoną su „RuStore“ paskyra, kurią būtų prašoma nurodyti su pirmuoju telefono įjungimu. Tiesa, siūlomas teisės aktas susiduria su nemažai techninių problemų, skelbia „Kommersant“. Viena didžiausių problemų – „RuStore“ nepalaiko automatinių aplikacijų atnaujinimo.

Naujasis teisės aktas numato, jog „RuStore“ integracija turėtų būti kone identiškai kaip daugeliui mūsų įprastos „Play Store“. Rusijos įstatymų leidėjai netgi nurodė, kad vartotojai neturėtų imtis jokių veiksmų paleisti „RuStore“ ir ji turėtų veikti kaip numatytoji programėlių parduotuvė. „Kommersant“ pažymi, kad „RuStore“ jau įtraukta į programų, kurios turi būti iš anksto įdiegtos Rusijoje parduodamuose įrenginiuose, sąrašą.

Tiesa, toks įstatymas veikiausiai turės labai mažai naudos, nes Vakarų gamintojai nustojo eksportuoti įrenginius į Rusiją, o tai reiškia, kad dauguma prietaisų į šią šalį patenka iš kitų šalių ir yra pritaikyti rinkoms, kurių Rusijos įstatymų leidėjai nepasiekia.

Priminsime, jog „RuStore“ programėlių parduotuvė buvo pristatyta praėjusių metų gegužę, kuomet „Google“ ir „Apple“ pradėjo riboti prieigą vartotojams iš Rusijos, reaguodami į šios šalies lyderių pradėtą karą.

14 komentarų

Meškinas

Manau , kad Juozas - ne lietuvis ... Gal "čiukčia" pranokęs lietuviškai... 😙

Gytis

Norint visiškai suspausti agresyvią šalį bent jau technologiškai, turi neveikti toks dalykas kaip VPN, kuris leidžia Jiems naudotis kuo puikiausiai viskuo 🙂

Teofilis

Siaurapročiai svajoja apie ru store, net pavadinimo rusiško nesugalvojo viskas copy paste

Darius

Rusai ka susikurs ,ta ir tures.mums del to nei siknoj,nei galvoj. Tas pats google kalba rusiskai,skaito ir raso rusiskai,ko negalima pasakyti apie lietuviu kalba :). Tad jei po antro pasaulinio karo visi vel pradejo su vokietija bendradarbiaut net po dvieju menesiu,tai esu tikras jog tas pat atsitiks ir su rusija,kada karas pasibaigs. Tokia didele rinka neliks nepastebeta! O principu versle nera,jie tik pas avinus,kurie del savo principu gime,gtvena ir mirsta kvailais ubagais. Tad jei svaigstat apie rusija,tada bent jau nesikuklinkit ir paminet jog jie kazka daro,skirtingai nuo lietuviu,kurie jau pasaulyje tape pajuokos ir patyciu objektu. Jei seniau juokdavos is ciukciu,tai siandien lietuviai jau kelis kartus lenkia ciukcias savo bukumu.

CNN

Visu pirma, su susais ir pirma diena po karo galima bendradarbiaut, jai kasnors paties putina, kaip buvo ir su vokietija, visu antra, rusu darymas kažko, yra plagijavimas ir vogimas intelektualiniu teisiu. Visu trečia, gyvenu užsienija N metu, komandiruočiu tikslais daugelyja šaliu teko pagyvent, ir niekas nesijuoke iš lietuviu, kaip tu teigi. Lietuviu patentu yra naudojama pasaulyja.

Vilmantas

Teisybės tavo pasakyme yra, dauguma verslų neturi empatijos, svarbiausia pelnas. Kiti verslai kuriems rūpi žmonės, gamta ir kažkas prasmingesnio nei pinigas siunčia visą tą rinką paskui tą laivą. Ir tik nereikia čia stumti ant lietuvių ar čiukčių ar kitų tautų. Pas visas yra debilų komentatorių daugiau negu reikia

Mindis

Pirko ir pirks tos telefonus. Sankcijos nestabdo

Lukas Snarskis

Bent akies krašteliu užmeskite į tekstą, nes nelabai pataikėt su komentaru 🤣🤣

Juozas

Kodėl teijp Pavydit RUSTORE please??

Lukas Snarskis

Penki žodžiai ir milijonas klaidų. Čia gal į kokį rekordą taikotės? 🤣

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas